Wskaźnik w infocenter to gadżet, który też może wariować :) więc Panowie... najlepszy sposób to manualne sprawdzenie poziomu :) Przecież to nie zajmuje dużo czasu, a daje dużo większą pewność ;)
Printable View
Wskaźnik w infocenter to gadżet, który też może wariować :) więc Panowie... najlepszy sposób to manualne sprawdzenie poziomu :) Przecież to nie zajmuje dużo czasu, a daje dużo większą pewność ;)
Nie każde auto jest takie samo :P
A sami wiecie jaka jest elektronika... Ja miałem raz przypadek gdzie infocenter pokazało mi że nie mam oleju (wszystkie kreski zgaszone) od razu spojrzałem pod auto... sprawdziłem stan ręcznie i okazało się że jest OK :) Później infocenter też pokazało tak jak trzeba :)
a na bagnecie najlepiej ile powinno byc?? full czy w polowie?? mowie o silniku 1.8ts
Mnie taż tak ten czujnik fiksował raz na jakiś czas. Przemyłem go w benzynie i pare minut jeszcze w niej moczyłem. Od tego czasu cały czas pokazuje ok. dostęp najlepiej z kanału.
- - - Updated - - -
W silniku TS utrzymuje poziom cały czas na max, z resztą w jtd też i jeszcze silnik nie wybuchł:) Troche tych km jtd już zrobilem.
Ja tez staram sie utzymywac na max... tzn dolewam do max jak sprawdzam to przewaznie juz jest na polowie i dolewam do max... 1.4l dolalem juz na jakies 7tys km. to duzo czy jeszcze wzglednie??
Ja w TS-ach też pilonowałem by oleju było pod max a w JTD połowa i lekko pod 3/4
Ja tam przy kazdej wymianie leje 4,5 litra oleju i nie jest go ani za malo ani za duzo.
Sent from my GT-I5700 using Tapatalk