otóż to - pewność co do sworznia
Printable View
otóż to - pewność co do sworznia
no Vema chyba jest z tych tańszych w miare ok.
zrobiłem w 2 lata ok. 38 kkm na zawieszeniu Vema
na dniach wymieniać będę wahacz górny prawy i drążki bo jeden ma luz
reszta na razie ok
Ciekawe podejście, nie stać na markowy wahacz, oryginaly z pewnego źródła, wykluczającego podróbke, ale na robote wahaczy co 10 tys, ze zbierznościa itp to już stać. Pamietaj ze co tanie to drogie. U mnie są TRW z aso. pierwszy komp okolo 60 tys wytrzymal , drugi mam juz od 30 tys i jest ok. Mowa o górnych. To najsłabszy element tego zawieszenia.
Na dolnych chcialem oszczędzić i Veme ( chyba) wymienialem po 30 tys..
na szybko musiałem wymienić górne wahacze z przodu, kasy na lepsze nie było więc pomyślałem co mi szkodzi najwyżej się po zimie wymieni... kupiłem qop na prędce za jakieś śmieszne pieniądze no i co? I ponad 10tyś i odpukać wszystko tak jak trzeba, zero luzów, stuków, jedynie jak jest dość zimno przez pierwsze kilka km skrzypią
qap kraf it'd jedna kupa:) najtanszy chinol. Fast to to samo niestety. Ilosc rekalmacji po 30%. Zakup wg mnie bez sensu, chyba ze lubisz rozbierac auto. Lepsza polka to ocap, dosc rozsadnie wychodzi moog (to w sumie trw) i sidem. Delphi nie ma sensu tez fatalny. A na dodatek ogolan jakosc czesci zawieszenia systematycznie spada.
dobrze ze nie siedzisz mi w portfelu , jesli mógłbym wywalić około 1500 tys na zawieszenie teraz to bym wydal , a muszę jeszcze amory wymienić i pewnie sprężyny , wiec trochę do wydatku mam , może nie wiesz ale nie każdy zarabia po 5000 , a w dodatku moze jeszcze rodzinę mam na utrzymaniu ,
dlatego własnie pytam o jakość tego zawieszenia , i stad takie podejście
Fast - pisałem już gdzie indziej.
Ponad 30 tys w rok zrobione i góra ttrzyma się elegancko.
Dół wytrzymał 25tys km i poszedł do reklamacji - efekt zwrot 100% wartości. ( z tym ze zwrot dotyczył krafta nie fasta)
Obecnie jeżdże na TRW fabrycznych ( na dole) ale czekam na pogode i wkładam fast.
Kolego - komplet fasta można wyrwać około 60-65% taniej jak TRW,
Licząc robote we własnym zakresie ... wynik na cyferblacie wychodzi jak dla mnie jednoznaczny
ok , wiec decyduje sie na FAST , jeszcze amorki muszę dopaść , zeby wszystko za 1 razem wymienić
ja za cały przód FASTA(dół,góra,gumy stabilizatorów,wieszaki stabilizatora) w autosklepie dałem ok.530zł , a za TRW musiał bym dać przynajmniej 1300zł