Niestety nie w każdym egzemplarzu jest to wykonalne... Na niektóre europejskie rynki hodometr nie był aktywowany.
Printable View
Moim zdaniem wersja 3d bez skóry powinna kosztować w granicach 11tys za dobry model.
Ja kupiłem moją za 10tys, ale z przetartym bokiem i na pewno któraś poduszka jest wywalona. Ale poprzednie auto "porysowało mi się samo" przed blokiem...dlatego nawet nie robiłem tego boku jeszcze, koszt zrobienia to 500zł.
Zawieszenie to tak naprawdę pudełko niespodzianka, bo nigdy nie wiesz co stuka:D Ceny włoskich części to ok. 70-100 za element. Są jeszcze oczywiście podróby chińskie i niemieckie.
Ja jak dotąd wymieniłem trzy elementy, montować można samemu bo te auta nie rdzewieją i nie ma strachu że coś się nie uda:)
Muszę jeszcze coś z turbiną zrobić bo nie wygląda kwitnąco. Ale mocy w aucie nie brakuje.
W tej chwili na wyświetlaczu mam przebieg 150tys, a zrobiłem dopiero jakieś 15 od listopada.
Kupując patrz co się świeci na komputerku, czy mruga lewy wyświetlacz, wycieki oleju(szukaj od dołu jak nie ma osłony) i postaraj się nie napalić na auto przed liczeniem pieniędzy;)
Ja mam tylko jedno ALE do tej Alfy widzę że ktoś się ładnie rozpędził z malowaniem że nawet listwy na zderzakach pomalował...jeśli zaś chodzi o rocznik to sam mam z grudnia 2001 i oprócz wymiany przednich wahaczy górnych i dolnych + poliuretan zamiast gum na stabilizatorach przednim i tylnim to nic z grubszych rzeczy wiecej nie wymianiałem :)
Dziękuję wszystkim za cenne rady!
Kto wie, niech jeszcze powie, czy jest jakaś możliwość sprawdzenia VIN 'u w internecie? Można to zrobić samemu? Co jeszcze można sprawdzić w internecie przed zakupem?
oo POS to u mnie na miejscu:) a co do tego egzemplarza to trzeba sie przyjrzec bo przód i tył malowane na bank bo listwy normalnie czarne sa na zderzakach.. i teraz pytanie dlaczego było to malowane...??? napisał że był uszkodzony i co wymianiał może ma też zdjęcia... ale w sumie warte uwagi... + za to że prywatna osoba...
z tego zdjecia co jest uszkodzone to tez bym sie pokusił o stwierdzenie ze to juz byl 2 dzwon bo juz wtedy miala listwy w kolorze... mieszkam w ostrowie i mam kabel jak cos to mozna ja podpiąc i zobaczyc czy jakis błędów nie ma i luknąć na hodomtr:) z tego co poszperałem w necie to jak juz kolega wyzej pisal nie był aktywowany wiec powinien pokazywac 0 a jesli juz był to powinien wskazywac to co licznik +/- jesli dobrze pamietam 3% jesli hodometr pokazuje wyczarowane liczby to albo komp był wymianiany albo licznik krecony...
i jeszcze jedno zdejmij uszczelke przy drzwaich i zobacz czy kurtyny sa:) jak odchylisz delikatnie powinno byc je widac:)
i jeszcze jedno zdanie co do wymienianych czesci... rozrząd i zawieszenie... spytaj o faktury albo cos jakies opakowania... żeby sprawdzić czy to jakieś lepsze zamienniki a nie najtańsze... bo jeśli najtańsze to czasami za niedługo mogą dac o sobie znać... rzecz się tyczy wahaczy przede wszystkim
trochę powtórzyłem juz to co pisali przede mna koledzy ale czytalem i edytowałem na bieżąco;p
A jest ktoś z Wrocławia, do kogo można by podjechać z wybranym już tak na poważnie egzemplarzem, żeby popatrzył trzeźwym i doświadczonym okiem?