I znowu zacznie się walka co jest lepsze - PB czy ON ;) a temat dotyczy zupełnie czego innego :) Co do tematu - też uważam, że robienie takich modów nie jest opłacalne. No chyba, że autor ma dostęp do niezliczonej ilości gotówki :)
Printable View
I znowu zacznie się walka co jest lepsze - PB czy ON ;) a temat dotyczy zupełnie czego innego :) Co do tematu - też uważam, że robienie takich modów nie jest opłacalne. No chyba, że autor ma dostęp do niezliczonej ilości gotówki :)
Znowu się zaczyna... Dajcie już spokój z tymi dywagacjami co jest szybsze. Auto benzynowe bez turbo czy diesel z turbo w dodatku podkręcony.
No ale o co Wam Panowie chodzi przecież sam autor prowokuje dyskusje w pierwszym poście:
"Ale co jeszcze może zrobić dzielny alfista jak ja, gdy kłębach śmierdzącego dieslowego bąka zostawia mnie na światłach opel astra 1.8 cdti"
Jedyne co moge napisać to "życie" zachciało się małej wolnossącej benzyny to bez wkałdania worka pieniędzy nadal będą Cie zostawiac na światłach :)
A gdzie tu prowokacja? To że diesle dymią - prawda, to że ich dym nie pachnie stokrotkami - też prawda. Doszukać się prowokacji w każdym tekście - bezcenne.
Widzę, ze masz problem czytania za zrozumieniem bo akurat nie do dymienia pije, a do tego, ze skoro ktoś sam porównuje wolnossąca benzynę do turbo diesla to widocznie chce wywołać dyskusje w tym kierunku bo to nie posiadacz diesla zalił się, ze go benzyna objeżdża, a odwrotnie więc Twój post: Dajcie już spokój z tymi dywagacjami co jest szybsze. Powinien być skierowany do autora ale oczywiście to posiadacze aut na mazut zawsze są źli i porównują benzyne n/a do T.klekota :lol:
Przecież chodziło o to, że najzwyklejsza w świecie Astra i to niekoniecznie w najmocniejszej wersji jest szybsza.
No i dostał odpowiedz, ze bez 5-10K nie ma co startować bo bez worka pieniędzy niewiele z tego T.S'a wyciągnie, a jak chce mieć auto tańsze w modyfikacjach to zostaje właśnie klekot, który jak pisałem nawet w serii 115KM szybciej przyspiesza od TS. 120KM i to wcale nie jest bezsensowne porównanie. Taka rzeczywistość w przypadku Alfy 147, ze jedyna sensowna benzyna siedzi niestety w wersji GTA posiadacze 156 mają lepszy wybór.
No właśnie cały problem w tym, że nie wrzucili do 147 2.5 V6.
:) ciekawa dyskusja
Moją intencją od początku było dowiedzenie się czegoś o modyfikacjach silników benzynowych.
W dupie mam porównywanie ich do diesla bo jeździłem s40 2.0D i doskonale wiem z czym to się je i też wiem dlaczego teraz mam benzynę :P
W pierwszym poście przytoczyłem przykład astry jako auta dla zupełnych ignorantów motoryzacyjnych ale widzę nie pykło:)
Wykłócacie się o to kto szybszy kto lepiej przyspiesza a prawda jest taka że dopiero GTA może w jakimś stopniu aspirować do aut szybszych niż standardowe:)
Czy macie w tych kopciuchach 150KM czy 200KM to i tak trzeba mieć ADHD żeby obsługiwać skrzynie biegów przy takiej mocy i nie ma co porównywać choćby z 330i.
Chciałbym się jeszcze czegoś dowiedzieć o tych modyfikacjach benzynek więc powyższe rozważania chciałbym zamknąć...
Chętnie przyjmę na klatę jakieś ciekawe linki.
Hej,
Jeśli angielski nie jest Ci straszny, polecam ten wątek:
http://www.alfaowner.com/Forum/engin...onversion.html
Sporo jest tam informacji.
Jak już Ci pisałem na pw - sam też chcę wyciągnąć troche więcej z mojego TSa.
Prawda jest taka, że te silniki są fabrycznie już dość "dociągnięte" do jakichśtam granic. Np. z podobnej pojemności BMW wyciagało w tych czasach ok 20% mniej mocy, co jak na n/a jest sporo.
Dlatego też mimo wszystko, jedyna modyfikacja która da ci najlepszy stosunek przyrost mocy/cena to niestety uturbienie :)
p.s. Mam wrażenie, że osoby które mówią o dzwięku TSa, nigdy nim nie jechały.