http://allegro.pl/m4-alfa-romeo-mont...275320915.html
Printable View
Tego też już widziałem. Cena dobra, design już mniej :P Jakoś pewnie też "d**y nie urywa" :P Będzie więc trzeba zainwestować kiedyś w dobry model
co Ci broni kupić ten, czy podobny i pomalować wg oryginału, dorobić/pomalować detale we wnętrzu itp
czego tylko dusza zapragnie, jedynie skala jest ograniczeniem, dobry by był 1:12 albo 1:9
kleiłem plastikowe modele, głównie motocykle Tamiya, ale zaczynałem od samolotów z Revell'a, Heller'a, kilka sztuk Italeri też było
obecnie poluję na model Gtv, aby go wystylizować jak moje auto, jak najwięcej detali przenieść na model
Ja miałem uproszczone zadanie, bo kupiłem model identyczny jak samochód :P Bo srebrny na identycznych alu z czarną skórką. Chociaz teraz to oryginał odbiega od modelu, bo detale się zmieniają
Doskonały (i jedyny) Montreal w skali 1-18 jest z AUTOart - w kilku kolorach (ja mam ten właściwy... rosso)
w 1-24 był robiony kiedyś w Polistil / Politoys - ale jakość odzwierciedla czasy w których powstał (lata 70-te XXw), w 2010 magazyn Quatroruote wypuścił z Hachette świetną serię alf w skali 1-24 - Montreal też jest w kolorze pomarańczowym.
A co do Gtv - to w skali 1-18 nie ma nic, a w 1-24 jedynie model do sklejania TAMIYA (za to - jak inne modele tej firmy - ok).
Konwersja to - przy wyborze skali innej niż 1-43 - czasami jedyne wyjście.
Pozdrawiam - i wytrwałości przy tworzeniu kolekcji.
A kojarzysz jakieś 8C Competizione, Tipo 33 Stradale albo Giuliettę (tę nową) do sklejania?
8C Competizione - do sklejania nie spotkałem, ale może dlatego, że jest wielki wybór metalowych we wszystkich skalach (1-18 od ekskluzywnej i drogiej z MR, przez BBurago i Welly, w 1-24 Welly, Schuco i BBurago a do tego wiele 1-43 Spark, M4 itd)
Giulietta - póki co widziałem tylko 1-24 i 1-43 metalowe
33 Tipo - spotkałem na ebay do sklejania 1-16 Fujimi, ale to stary model, jest za to wiele odmian - w tym stradale - w 1-43, najwięcej w M4
Co do Gtv 1-24 - faktycznie - tylko allegro albo ebay
Czekam właśnie na Giuliettę Sprint rosso 1-18... miejsce na półce już czeka (jak przyjdzie to z kilkoma innymi dodam do kolejnej galerii na profilu)
Pozdrawiam