zmienna geometria wymaga regulacji. Póki co kierowniczki są za bardzo otwarte.
Printable View
zmienna geometria wymaga regulacji. Póki co kierowniczki są za bardzo otwarte.
ale ja tu piszę o doważaniu ,a nie o tym że wirnik i koło było wyważone .Oczywiście są one wyważone ,ale osadzenie kompresora wiąże się z zastosowaniem jeszcze kliku części tzn. odrzutnik oleju,kompresor oraz nakrętka ,które to sa częściami złącznymi ,mają pewne luzy na pasowaniach i ich ułożenie jest przypadkowe ,tak więc niestety każde rozkręcenie układu wirującego (jeśli kupiłeś go złożonego) powoduje to ,że nie jest on juz wyważony . Po to stosuje sie jego doważanie na wysokich prędkościach ,zamontowanego już w korpus środkowy . Chyba nie sądzisz ,że fabryka robi to tak dla zabawy , chyba prościej byłoby im zrobic to tak jak ty ,a nie bawić się w jakieś doważanie . Prawda jest taka,że miałeś farta,bo prawdopodobnie masy niewyważnia ułożyły się szczęśliwie dla Ciebie i Twoje turbosprężarka jeszcze chodzi ,ale pytanie ile pochodzi ........
no tak może i racja z tym doważeniem. tylko poco te firmy sprzedają wyważone wirniki? ale jak pochodzi dłużej niż Państwa gwarancja na regeneracje to już nigdy nie dam zarobić takim firmą jak Wasza.
Niezwykły popis elokwencji i dziękuję za miłe słowa...
Odpowiedź już jest we wspominanym tu wątku, proszę wybaczyć że tak długo trzeba było czekać.
---------- Post added 17-05-2012 at 00:59 ---------- Previous post was 16-05-2012 at 19:23 ----------
Cytat:
Jego autor do dzisiaj nawet nie raczył się wypowiedzieć ,nie wspominając też o tym ,że nie oddał mi cześći ,które zarzekał że odda. Tak naprawdę ja wcale nie musiałem mu tego wysyłać ,bo jego problem tak naprawde nie wiadomo czy był problemem od strony turbosprężarki . Sytuacja wygląda tak ............gość wymaga od kogoś dotrzymania terminów ,a sam jest człowiekiem ,który chyba nie za bardzo jest uczciwy . ..........może teraz siedzi ,czyta to i sie cieszy ,że udało mu sie popsuc mi reputację ..........nic z tych żeczy ,myślę ża sam stracił swoją reputację
Nie, nie mogę tego pozostawić bez komentarza - Szanowny Panie przedstawicielu EMP Turbo, moja reputacja ma się dobrze. Natomiast Panu radzę przemyśleć jeszcze raz swoje słowa. To dlaczego Panu nic nie odesłałem, można poczytać w moim wątku nt. przygód z Wami.
Czy straty mocy były spowodowane turbiną - tak na 100% - to jest fakt niezaprzeczalny potwierdzony na hamowni i po wielu godzinach regulacji turbiny. Zaprzeczanie, sprowadza się do łamania reputacji warsztatu w którym przeprowadzana była diagnostyka i naprawa.
Używanie wobec mnie słów typu "smieciarz" czy "nie za bardzo uczciwy" - jest poniżej godności. Proszę pokazać gdzie okazałem się nieuczciwy.
Coś co można załatwić w 3 dni, Państwo załatwiali 3 miesiące, a Pan po fakcie nawet się do mnie nie odezwał czy dosłane części okazały się pomocne... Lepiej uznać, że je na alldrogo sprzedałem albo trzymam na półce... żenujące...
Aż dziwię się sobie, że piszę tak łagodnie i nie używam podobnych do Pańskich sformułowań.
ja tam nie widzę żadnej rzeczowej odpowiedzi ??? jak się tamat podjęło ,to trzeba było go kontynuować ,a nie chować głowe w piasek na pół roku .......
Pańska reputacja ma się dobrze ,ale chyba tylko we własnych oczach ,bo napewno nie w moich i podejrzewam zresztą ,że w oczach wielu osób czytających ten wątek .A to ,że Pan mi nie odsesłał tego ,na co umówił sie Pan ze mną ,że odeśle to raczej żadnego wytłumaczenia nie widzę w tym wątku . Skoro uważa się Pan za tak uczciwego i trzymającego się terminów i "słowa" człowiekiem to chyba tym co Pan robi zaprzecza sam sobie . Można wywnioskować ,iż jest Pan typem człowieka pt. "wymagam od innych ,ale nie od siebie " .
Co do tego czy winna była turbosprężarka to nie moge tego stwierdzić ,ponieważ nie otrzymałem "zepsutego" podobno actuatora oraz nie byłem przy diagnostyce tego auta. Chciałem tylko oszczędzic Pańskiego czasu ,aby nie demontować ponownie turbosprężarki i aby wykonać korektę na tym co jest ,bo wysyłanie kolejnego actuatora nie było konieczne .
Tym razem w tym wątku zapytam po raz kolejny ........... jakie niedomagania miał actuator zamontowany w regenerowanej turbosprężarce ? Proszę odnieść sie do mojego pytania ............
A co Pańskiej uczciwości to mam też "wielkie ale " ............skoro zaręczył Pan ,że odda część z powrotem to winien Pan ją oddać i tyle ,a skoro nie wywiązał sie Pan z tego co powiedział to niestety mam prawo stwierdzic ,iż niestety jest Pan nieuczciwy i nie dotrzymuje słowa ,które powiedział .Ja ,ok nie wywiązałem się z terminu wysłania części ,ale w końcu je wysłałem i publicznie na forum przyznałem się ,że tak było , pomijając to jak wspomniałem ,że bez nich też można było to zrobić i nie były one konieczne ............a Pan niestety nie odesłał części ,które miał odesłać,do tego założył wątek ,w którym postawił mi "zarzuty" i niestety po moim szybkim ustosunkowaniu sie do nich "nabrał wody w usta " na bagatela 6 miesięcy .W związku z poiwyższym Pańska uczciwośc jest pod znakiem zapytania .Zreszta ,ktoś kto śledzi ten wątek sam sobie odpowie na to pytanie ,kto jest uczciwy ,a kkto nie ,kto chowa głowę w piasek ,a kto nie ...........
Proszę łaskawie przestać opowiadać ludziom głupoty i odpowiadać w wątku do tego stworzonym.
Nie jestem molem forumowym i zaglądam tu sporadycznie, odpowiadał na bezpodstawne zarzuty będę tylko we właściwym wątku.
Pana postępowanie jest oburzające, poniżej przyjętych standardów dobrego wychowania.
Bez odbioru do przyszłego tygodnia, nie mam teraz czasu na nędzne przepychanki.