-
Odnośnie drewnianej kierownicy- jak ja kupowałem Alfę, byłem takiego samego zdania jak Ty- tylko skórzana kierownica, trafił się egzemplarz, w którym z wad była w sumie tylko drewniana kierownica i kupiłem, myślę, najwyżej ją za jakiś czas wymienię, wielkich pieniędzy to nie kosztuje. Teraz już nie chcę wymieniać- naprawdę bardzo dobrze się ją trzyma i jak będe zmieniał samochód, a bedzie wybór pomiędzy skórzaną kierownicą, a drewnem, to wezmę drewno- może drewno nie wygląda rewelacyjnie, ale za to bardzo dobrze leży w dłoniach:)
-
Jak chcesz wydać 15000zł to polecam moją 2.0 JTS:) Alfa 156 SW 2.0 JTS - lifting wnętrza Jak na moc 165KM spalanie średnie 9l/100km nie uważam za zbyt wysokie. No chyba, że jesteś nastawiony tylko na diesel
-
mam 2.0 ts od 3 miechow i ladnie chodzi.mocy ma wystarczajaco i idzie poszalec moim zdaniem:-D wymienilem olej rozrzad olej i lambde i jest git poki co
Wysyłane z mojego A500 za pomocą Tapatalk 2
-
Witam.
Co do spalania V6 po tankowaniu do pełna i zrobienia trasy Jaworzno-Pszczyna-Katowice i znowu tankowaniu do pełna wyszło 14,40l/100km z tym że w Tychach spędziłem 30min w korku wracając z Pszczyny przed Tychami znowu około 30min w korku ciągle światła i remonty a na końcu ściganie się z Golfem V GTD na A4 i prędkości około 200km/h. Tragedii nie ma a wręcz jest się czym cieszyć bo jak miałem kiedyś Bravo 1.6 16V to 10l to norma. Po mieście zawsze około 12l wsiąknie tylko żonie udaje się zejść poniżej. Instalacji LPG nie zamierzam zakładać pękło by mi wtedy serce.
-
Ja polecam V6. Paradoksalnie to najmniej awaryjna jednostka benzynowa i najlepszy wybór, a jak są problemy z piniorem na paliwko to silnik toleruje lpg ;)