-
Witam. Mam problem z klimatyzacja. Dzis nabilem klime, niby chlodzi ale tak nie do konca. Leci zimne powietrze lecz przy ustawieniu pokretla na minimum (ok 16st wersja przed liftem) nic sie nie zmienia, poza tym przy wylaczonej klimie i ustawieniu na najgoretsze takze nic sie nie zmienia. Czy pokretlo moze nie przestawiac temperatury?
-
Ile czynnika Ci wpuścili? W MESie można sprawdzić czy temp zadana się zmienia względem pokrętła.
-
Około 700gram. Wiem ze moze to pytanie nie na miejscu ale co to jest MES :) Na moje myslenie to cos pod komputer ale moze mi ktos to wytlumaczy :)
-
U Ciebie mam być 650g. MultiEcuScan plus kabel niebieski Vaiken i się podłączysz do kompa.
-
Witam. Nie mogłem znaleźć właściwego tematu więc może ktoś mnie pokieruje. Mam problem z klima w mojej AR 156 1.6 z 2002 r. Klima, grzanie sterowanie temp, wszystko do tej pory działało na cacy aż do dziś. W ciągu dnia było ciepło ok 23 stopnie, klima włączona w trybie "mono" (obie strefy mają mieć taka sama temp.) zaprogramowana na 18,5 stopnia w full automacie, gdy nagle sama się przestawiła na HI dla obu stref i siła nawiewu maxymalna. Gdy wieczorem wracałem do domu Temp. zewnętrzna ok 16 stopni, temp. wewnątrz samochodu ustawiona na 20 stopni w trybie "mono" kiedy nagle zobaczyłem że sam z siebie wyłączył się tryb "mono" i w strefie dla pasażera zaczęła wzrastać temperatura (przestała rosnąć chyba na 25 stopniach). Co może być przyczyną?
-
Odświeżam temat bo mam ten sam problem co kolega lupo opisał w 1 poście. Chodzi o to że chłodzi tylko w ustawieniu LO, po przestawieniu na 16,5 już grzeje na maxa. Po podpięciu pod kompa okazało się że wszystkie czujniki temp wewnątrz i czujnik temp płynu chł. pookazują -33. Czy ktoś ma pomysł z jakiego powodu wszystkie czujniki mogą mieć takie odczyty? Wątpię że wszystkie padły na raz....