Mi też właśnie pozera 1l na 1000km. A mozna wymienić same uszczelniacze zaworów bez konieczności wymiany pierścieni??
Printable View
Mi też właśnie pozera 1l na 1000km. A mozna wymienić same uszczelniacze zaworów bez konieczności wymiany pierścieni??
mozna wymienić same uszczelniacze zaworów, ale i tak trzeba zdejmować głowicę
dlaczego trzeba ją ściągać skoro wyżej pisze że można wymienić bez ściągania??
Są Alfy co nie biorą oleju. Przykładem jest moja. Właśnie przymierzam się do wymiany oleju, a do tej pory nic nie dolałem i ciągle mam prawie max. na miarce:)
Są też Alfy w przeważającej większości co olej biorą i być może to jest właśnie przyczyną, a nie to że ten typ tak ma i musi brać olej. Bo niby czemu moja nie bierze. Może coś z nią nie tak?
Witam
Pisze w tym temacie, żeby nie zaczynać nowego wątku. MIanowicie zrobiłem w swojej alfie remont silnika no prawie, wymieniłem pierścienie i uszczelniacze powód to zużycie oleju 1l na 1000km. Po odebraniu samochodu od mechanika zauważyłem że auto zwawiej reaguje na gaz no ale jeśli chodzi o olej to w pierwszym tygodniu eksploatacji oczywiście nie przekraczając trzech tysięcy obrotówsilnik nie wziął ani deka oleju no ale w następnym to już zaczął spowrotem siorbać jak dotychczas przed remontem i to tak zdnia na dzień. Pojechałem spowrotem do mechanika no ale on mi powiedział ze gwarancji nie daje gdyż to nie jest remont tylko wymiana. Nie miałbym do gościa złości :twisted: jak by przynajmniej te zużycie oleju spadło o połowe no ale tu zong i dodał że on tu juz nic nie zrobi jak tylko cały generalny remont silnika. Jak wspomniałem mu o tym iż mogły się zsunąć uszczelniacze to odparł ze to nie możliwe.
I tu pytanie do kolegów czy aby stwierdzić zsunięte uszczelniacze wystarczy tylko zdiąć pokrywe zaworów ?????
Cytat:
Napisał wojk2
witam!!!widzę że nie tylko ja miałem taki problem. :?
otóż objawy u kolegi wojk2są takie same jak u mnie, po wymianie pierścieni i uszczelniaczy. :!: wszystko wskazuje na to że ów mechanik zaoszczędził co nieco na częściach i założył lipne uszczelniacze które napewno się zsuneły. :x
nie widzę innej opcji brania oleju.silnik jeśli ma dobrą kompresję zawsze weźmie więcej oleju przez zawory niż przez pierścienie tłokowe.
żeby sprawdzić czy uszczelniacze się pozsówały trzeba rozpiąć rozrząd,wymontować przynajmniej jeden wałek rozrządu,popychacze zaworowe i rozpiąć zawory :cry:
niestety,czeka cię sporo pracy.!!!
można wymienić uszczelniacze bez zdejmowania głowicy,wiem to bo osobiście wymieniałem.potrzebny jest specjalny przyrząd do ściskania sprężyn zaworowych.przerobiłem w tym celu przyrząd od fiata 125 oraz kawałek wygiętego drutu do podparcia zaworu przez otwór na świecę.wygięcie drutu trzeba dobrać na wyczucie.jest do dosyć skomplikowana operacja,zajeło mi to prawie cały dzień!!!
ważne!!!trzeba bardzo uważać na zabezpieczenia,żeby nam nie wpadły do wnętrza silnika!
wtedy to już klops!trzeba rozbierać motor 8(((
mi wtedy wpadło jedno do cylindra,ile się napociłem żeby je wydobyć...hi,hi
kawałek cienkiego drutu z małym magnesikiem pomogło :DDD
dobrze że w naszych silnikach są dwie świece,przez jeden otwór świeciłem a drugim wyciągałem to nieszczęsne zabezpieczenie ;//
dodam jeszcze jedno!!! :!:
jeśli będziecie odkręcać korbowody,np.do wymiany panewek lub pierścieni proponuję założyć nowe śruby,albo bardzo uważać z momentem dokręcania tych śrub!!!
żeby ich nie przekręcić.ja niestety chyba jedną przekręciłem,gdy wymieniałem u siebie pierścienie.
doprowadziło to do zniszczenia mojego silnika :twisted: :evil:
teraz moja alfinka śmiga z nowym serduszkiem...he,he!i co najważniejsze,oleju mi nie ubywa :lol:
pozdrawiam!!!
Tak Patrze i widze iz kolega andro34 mieszka nie daleko mnie ok 100km to moze by pomógł alfiście w potrzebie jeśli chodzi o wymianę tych uszczelniaczy bez demontażu całej glowicy :P ???
witam!!! :) trochę zaskoczyła mnie twoja propozycja,nic nie objecuję ale myślę że da się coś z tym zrobić :wink:
wyślij mi na moją pocztę jakiś kontakt do siebie,najlepiej gg i wspólnie coś wymyślimy :>>
pozdrawiam!!! :DDD