a próbowałeś na początek z baterią??
od czegoś trzeba zacząć
Printable View
a próbowałeś na początek z baterią??
od czegoś trzeba zacząć
Po zamknięciu z pilota obserwuj który rygiel się nie schowa, to będzie winowacja i w tych drzwiach będziesz miał zamek do wymiany (najszybsza opcja).
drzwi od kierowcy ,ten rygiel sie nie chowa.A pilot wogole przestał działać wymieniłem baterie i nic.Chce cały ten centralny zamek naprawic ale nie wiem gdzie szukac pomocy fachowej.Ja sie na tym nie znam .Dzieki za pomoc pozdrawiam
Najprościej i najtaniej dla Ciebie jest kupić sprawną używkę i wymienić samemu. Nie jest to jakaś fenomenalna czynność. Gorzej że pilot przestał Ci działać ...... A drugi? Jeżeli nie jest połamany, baterie na pewno dobre to niestety centralka chyba skończyła żywot..... Zdarza się to dość często w tych autach po tylu latach.
Pod 3-cim światłem stopu masz wpięty sterownik, w nim może być problem (zaznaczam MOŻE, ale nie musi).
Zamki jak by coś mam wszystkie do sprzedania.
Miałem to samo.
Zamek masz do wymiany.
Ja za używke dałem 60 pln. Poszukaj w forumowym BAZARze.
Ceny sa różnie w zależności od zachłanności sprzedającego.
Wymiana nie jest kłopotliwa, ale to praca raczej siedzaca, więc lepiej robic to w garażu z dobrym światłem.
dłonie całe poobijane po tym zabiegu - gwarantowane.
Ciemno tam i ciasno , ale godzinka roboty i masz wszystko opanowane.
I zaoszczedzisz pare groszy bo mechanik Cie skasuje za to minumum 50 zł za robocizne.
QBA ja teraz jakbym to robił 2 raz to myślę, że obyło by się bez otarć, ale jak ktos to robi pierwszy raz, i nie zluzuje pewnych części to łapy sobei poobdziera.
Ty jako zawodowy mechanik masz dryg do tego i doświadczenie , a my biedne żuczki amatorzy przeważnie zaczynamy takie prace od końca:beer: