-
Mamy :) VW Passat B5 FL, oczywiście sedan. Siłowniki są na tyle mocne, że same unoszą klapę do pełnego otwarcia i na tyle delikatne, że hamują klapę w końcowej fazie (nieco krótsze od oryginalnych). Nie byłem pewny efektu, więc kupiłem na próbę siłowniki na szrocie za 40 zł i działają już kilka miesięcy bez problemu.
-
A powiedzcie czy macie jakies metody na doginanie tych ogranicznikow na zawiasach bez zdejmowania ich? Bo ja probowalem zbijakiem i mlotkiem ale ani drgnely :-( moze za lekko
-
A te siłowniki klapy do VW Passat B5 FL, to oryginalne, czy wystarczą zamienniki ?
-
Zależy od jakości zamienników ;) jak pisałem mam teraz używane ori.
-
magil od Paseratti? Nie dziekuje wole bez. Wole kolka podstawiac hahaha:D
- - - Updated - - -
zobaczysz Alfa Ci sie obrazi
-
Ja próbowałem oryginalnych, tych "Automatycznych", Magnetti Marelli i jakichś polskich za trzy dychy. Wszystkie wymiękły. I choć staram się pilnować by trzymać klapę, to nie jestem w stanie upilnować innych osób korzystających z bagażnika. Kilka razy zdarzyło się naprawdę spore gruchnięcie w szybę. Czy do tej pory komuś udało się rozwiązać ten problem? Może to nie sprężyny gazowe a jakieś przekładnie? Brak ogranicznika? Czy możliwe, że poprzedni właściciel, który miał te pseudo automatyczne sprężyny usunął ogranicznik?
-
Trzeba kupić oryginał. Tak myślę.
Dzwoniłem do aso i koszt za sztukę to 155zl
-
dziś przyszły zamienniki POLCAR, zamontowałem i klapa staruje do góry jak szalona - nie hamuje. Więc zostawiłem jeden stary, teraz klapa powoli do góry się podnosi zobaczymy jak będzie w dalszym użytkowaniu. Jutro może nagram filmiki jak wszystko działa.
-
daj fotki i link gdzie kupiłeś
-