zamulona nagrzewnica moze byc gdy uklad jest zalany woda lub plynem zlej jakosci, przewaznie plyny niezamulaja nagrzewnic, raczej to jest wina wodyCytat:
Napisał piotriix
Printable View
zamulona nagrzewnica moze byc gdy uklad jest zalany woda lub plynem zlej jakosci, przewaznie plyny niezamulaja nagrzewnic, raczej to jest wina wodyCytat:
Napisał piotriix
U mnie nie da rady sie ugotować w Alfie...powietre dmucha delikatnie ciepłe jak juz mam 90 stopni na zegarze. Podejrzewam ze zagrzewnice mam przytkaną. Jednak boje sie ze jak ją rusze to pocieknie :) Zawór wymieniałem.
majkel ty masz lpg a to inna bajka pisalem ci jaki sposob jest na lepsze grzanie.choc probowales?
Probowałem, ale zamieszałem sie nieco i odpusciłem. Po odpowietrzeniuukładu i wymianie zaworu sie poprawiło troche.
sluchajcie ... jak odpalicie zimny silniczek to po dluzszej chwilce zlapcie za rure odchodzaca od termostatu do gornego wlotu w chlodnicy i sprawdzcie czy nie robi sie czasem ciepla... nie powinna dopoki silnik nie zlapie swojej temp. w tedy termostat sie otwiera. jezeli bedzie robic sie ciepla to znaczy ze termostat sie nie zamyka no i trza go do koszalina...
W moim przypadku, termostat jest dobry.Jak sie zrobi ciepło to musze jeszcze raz polookać z tymi wężami które mi do parownika idą.
Myślisz że tak jest dobrze i tak powinno być :?:Cytat:
Napisał tadziq
Jeden z moich kolegów też tak myślał, dopóki nie zaproponowałem mu żeby wymienił termostat :)
Temperatura powinna być około 90 stopni, troszkę poniżej a nie 70 czy 80 stopni. Nie ma wyjątków tak jest w każdym samochodzie, to jest optymalna temperatura pracy silnika. Jak jest dobrze nagrzany wtedy mało pali.
A co do ogrzewania to w moim przypadku (posiadam climatronic) ciepłe powietrze dmucha praktycznie po chwili jak odpalę samochód nie muszę czekać aż się zagrzeje silnik. Pozdrawiam.
climasystem to ja tez mam i tez sie po chwili nagrzewa ale do przypomnienia kawalek kartonika przed chlodnica czyni cuda :D