komin23, czujnik na listwie :)
Printable View
komin23, czujnik na listwie :)
czujnik na listwie , czyli chodzi o regulator cisnienia tak ? a czy to napewno to bo servisie nie potrafili powiedzieć na 100 % że on jest zepsuty , zaproponowali zostawienie sam na min 4 dni ale wiadomo z czym to sie wiąrze pewnie faktóra by był około 1000-2000 zł oczywiście ie zgodziłem sie
komin23, ten czujnik można oszukać żeby go sprawdzić i powinno byc wtedy dobrze
napiszę ci jutro jak muszę się zapytać kolegi
no to czekam na to jak go oszukać lub sprawdzić , dodam tylko żę jak go odłącze to sam wchodzi tylko na 3500 ob jsst zamulony ale nie gasnie sinik . to chyba sie włncza tryb awaryjny
Miałem dokładnie ten sam problem
Rozwiązanie banalne- sprawdź dokładnie czy nie jest pęknięta rura doprowadzająca powietrze do przepustnicy od turbiny. U mnie to było to - komputer pokazywał zbyt duże ciśnienie na listwie i pozostałe parametry w normie. Jak na razie zawulkanizowałem peknięcia i dodatkowo okleiłem całość taśmą taką srebrną z materiałem tzw. skóra słonia i jest lux.
Czy możesz sprecyzować gdzie w twoim jtd jest przepustnica ;// bo w moim jakoś jej nie mogę zlokalizować ??Cytat:
Napisał RedScorpion
już sprawdzałem rury wczesniej nie ma żdnej dziury ani peknięcia więc to chyba nieto jest przyczyną
No niefachowo sie wyraziłem sory :oops: chodzilo mi o to tam u gory co ta rura tam dochodzi do kolektora czy jak to tam sie zwie. (gumowa rura taka) :DDDCytat:
Napisał Bedboys
prawdopodobnie to czujnik cisnienia paliwa powoduje że sam gasnie po skasowaniu błędów nic nie pokazuje ale w momęcie gasnięcia pokazuje brak sygnału na (czujniku) regulatorze cinienia który jest w listwie wtryskowej, czy ktoś może wie czy moge go zastąpić innym to znaczy inne oznaczenie ma ale z dokładnie tego samego modelu silnika u mnie końcówka nr. jest 210 a przewarznie wszystkie mają 415 ,niestety nie moge nigdzie dostać z takim oznaczeniem jak u mnie
wracojąc do mojego tematu ,alfa wkońu naprawiona chociaż troche kosztował , wymienił nawet pompe wtryskową niestety dalej gasła od 3go biegu w góre , usterka była banalna na 4 tym pompowtrysku poluzniła sie wsuwka na kablu w kostce i nie stykała dokłdnie nie wykryli tego w ASO ani żaden inny mechanik , cały czas pokazywał 2 błęy zaduże cisnienie paliwa i brak sygnału na regulatorze cinienia dlatego też go wymieniłem i nie potrzebnie , wystarczyło tylko troche izolaci i alfa chodzi hehe . Dzięuje wszystkim za pomoc