do strzegłem dziś rano ze jak zapalam auto i świeci mi się ładowanie to po zapaleniu świateł od razu gaśnie kontrolka i sie uruchamia ładowanie. już mam nie wiem o co chodzi, chyba to oleje i tak będę jeździć :)
Printable View
do strzegłem dziś rano ze jak zapalam auto i świeci mi się ładowanie to po zapaleniu świateł od razu gaśnie kontrolka i sie uruchamia ładowanie. już mam nie wiem o co chodzi, chyba to oleje i tak będę jeździć :)
no i nowa ciekawostka z kontrolką ładowania :) zawsze jak paliłem auto to czekałem cierpliwie aż ona zgaśnie ale ostatnio to zacząłem olewać i od razy jechałem i co okazało się że jak świeci kontrolka ładowania to nie pokazuje mi prędkości z jaką się poruszam :) a jak tylko zgaśnie kontrolka to skazówka prędkościomierza leci na zabój do góry :) Temat ma poziomie hart :) kto da rade rozwiązać zagadkę co ma wspólnego kontrolka ładowania z prędkościomierzem ???????
Izanemu jak padał alternator to też miał kontrolkę ładowania i też prędkościomierz itp raz działał a raz nie
sprawdzałeś jakie masz napięcie ?
napięcia na aku podczas rozruchy ???? bo podczas pracy ładowanie klasa 14,20v
podczas pracy miałem na mysli
izane mioł w ostatnich chwilach ok 9 i spadało
no to szukaj dalej :-)
szukam od prawie 3 lat :) a powiedz mi czy jakikolwiek wpływ może mieć na to rozrusznik ??? odczuwam jak by miał jakieś opory podczas rozruchu, coś jak by aku było rozładowane, po woli kręci a jak siąde do kolegi alfy z tym samym silnikiem to zasuwa jak szalony
Problem podobny do mnie, który wystąpił W CHORWACJI :D
Alternator siadał, przez co kontrolka ładowania się pojawiała, wskazówka prędkości wskazywała zero i przygasały na najniższy poziom zegary w kabinie.
Po depnięciu do odcięcia na 3 biegu, wszystko wracało na jakieś 15-20 km do normy :D i znowu, i tak w kółko, aż w końcu zmieniało to swoje objawy do czasu jak nie padł całkowicie.
U Ciebie wyglądają podobnie te "zabawy" no ale alternator masz niby zregenerowany i wszystko sprawdzone co jest dziwne, rozrusznik chyba nie powinien mieć nic do tego.
Może źle zregenerowali alternator i gdzieś daje błędy sygnał ładowania, przez co masz takie wariacje?
:) czarna magia jak w czeskim filmie nie wiadomo o co chodzi :) pozostaje to olać i czekać aż całkiem padnie wtedy bedzie prościej znaleźć problem
Witam wszystkich wiem że temat troszku zapomniany ale mam właśnie identyczny problem jak kolega zakładający temat i nie wiem już co z tym zrobic:/ mi za każdym razem po odpaleniu nie ładuję dopiero po przegazowaniu jest wpożądku ładowanie 14,2 ale kontrolka ładowania mi delikatnie żaży. A zaczeło się to po wymianie regulatora napięcia bo było słabe ładowanie wczesniej, nastepnie wymieniłem diody potem czyszczenie mas i nadal to samo nie wiem co zrobić z tym faktem bo mnie to trochę wkurza jak się mi choinka robi:P poddajcie jakieś pomysły z Góry Dzięki Pozdrawiam