nie wiem Tomek ze swoim mechanikiem mi tam patrzyli.Ja tylko sobie z boku luknalem.Jak sprawdzic luzy na maglu i ewentualnie co mozna z nimi zrobic jezeli by takie byly??Co moglyby one oznaczac??
Printable View
nie wiem Tomek ze swoim mechanikiem mi tam patrzyli.Ja tylko sobie z boku luknalem.Jak sprawdzic luzy na maglu i ewentualnie co mozna z nimi zrobic jezeli by takie byly??Co moglyby one oznaczac??
Mnie też coś stukało, tylko na dziurach (w Stilo), zawieszenie było ok, maglownica okazało się, że jest przyczyną stuków.
no OK ale na starych wahaczach tego nie bylo wiec nie rozumiem.Zakladam nowe i zaczyna pukac magiel??
radzik nie strasz :) ja wymianielem ja 2 lata temu a auto ma 6 (przejechalem z 70kkm). u mnie spece od maglownicy nie chcieli jej nawet zrobić (chociaż po to tam pojechalem)- regenruja na potege ale w moim przypadku uważali, ze to nie ona. latały jak szmaty drazki kierownicze wiec je i koncowki zrobili i sa ok. padlo wiec na sworzeń dolnego wahacza wymieniony i dalej stuki ale żeby było mało to jeszcze skrzypienie na dohamowaniach i skretach po wymianie tego dolnego (tym razem Fast) jak u czarnego :) (jade po nich smarem i gra na jakiś czas) ale t przezyje najgorsze te stuki :mad:
o dohamowaniach zapomnialem napisac jak u zuczka
jestem po wymianie górnych mocowań od amortyzatora i na razie nie napotkałem takiego stukania jak wcześniej - teraz tylko pytanie czy to wina poduszek czy odkrecacnyh i dokrecacanych wahaczy górnych od zwrotnicy etc? poduszki nie wyglądały gorzej niż te zamontowane wiec ciężko ocenic. za to teraz glosniej slychac cos innego przy dohamowaniu i ruszaniu jakby kartofle latały po maska już nie wspomnę o najezdzaniu prawym kolem na przeszkody mam takie GŁUCHE pukniecie...na szarpaki również pojechałem po wszystkim i gościu mowi ze kompletnie zero luzów i nie ma się do czego przyczepić...może faktycznie ten magiel? bo wyczuwał delikatne luzy w belce ale kto to wie :(
a ile taki biznes- te gorne mocowania amorkow??
kurde bela to szybko diagnozuj sprawe bo chcialbym wiedziec:)