da sieCytat:
Napisał Lesio
podmienialem z oryginalow o urwanych zaczepach do oryginalow kupionych na gieldzie, ktore byly mocno zanieczyszczone wewnetrznie
tyle ze to dosyc precyzyjna i delikatna robota
Printable View
da sieCytat:
Napisał Lesio
podmienialem z oryginalow o urwanych zaczepach do oryginalow kupionych na gieldzie, ktore byly mocno zanieczyszczone wewnetrznie
tyle ze to dosyc precyzyjna i delikatna robota
Ja też mam urwane oba zaczepy. Nie mam pomysłu jak to przymocować na stałe, jeśli ktoś ma jakiś sposób to proszę o podzielenie się. Ktoś wie wogóle jak wyjąć te długie śruby regulacyjne które siedzą w tych plastikowych tulejach z obudowy?
witam
kolego wejdz do zakladki zrob to sam tam jest moj artykul jak prosto i tanio uporac sie z problemem pourywanych zaczepow w lampach. ja juz troche na tej sztuczce jezdze i jestem bardzo zadowolony. pozdrawiam
p.s. nie sluchaj alfaholikow co tylko potrafia polecic ci nowe lampy ktore za pewne niedlugo podziela los obecnych, badz o krok przed nimi i popraw fabryke !!
Dzięki za odpowiedź, mam tylko parę pytań do Twojego sposobu. Po pierwsze jak rozumiem pręt należy skleić z tym białym łamliwym plastikiem, który siedzi w przegubie przy lustrze, jakoś nie widzę tego, jak to ma się trzymać.. Nie rozumiem też w który przegub mam wtopić nakrętkę, przegub jest tylko jeden, przy lustrze.. Przy takiej regulacji, jeśli dobrze to rozumiem, podczas wkręcania pręta w nakrętkę kula w przegubie też będzie się kręcić, co pewnie nie będzie sprzyjało jej niewyłamywaniu się.. Spytałem też jak usunąć ten stary pręt regulacji, bo nie mogę go ruszyć w żadną stronę.. Dzięki
Ta kulka nie kręci się tylko ten biały plastik od regulacji nakręca się na ten metalowy pręt.
wiec, zeby skleic kulke z pretem w moim wypadku bylo tak ze koleczka odlamala sie z kawalkiem plastiku(tej prowadnicy) co ulatwilo mi sklejenie. nie probuj wiercic bo ten plastik jest strasznie kruchy(ew. na cieplo sprobuj go delikatnie rozwiercic malym wiertelkiem lub wytop jakas dziurke). Miejsce sklejenia "zaklep" wczesniej przygotowana metalowa rurka ktora wzmocni miejsce polaczenie 2 elementow. jesli kulaczka ci sie rozpadnie to nie probuj jej sklejac tylko na koncu preta umocuj nakretke ktorej srednica idealnie dopasuje sie do przegubu. w razie portzeby oszlifuj ja na okraglo. nie zapomnij preta na koncu zaklepac co uniemozliwi wykrecenie sie preta z nakretki. a zeby usunac ta stara prowadnice uzyj sily. pozdrawiam, w razie jakis problemow pisz to postaram sie pomoc!!
Mam jeszcze takie podstawowe pytanie, czy żeby wyjąć lampy muszę demontować zderzak, czy da się to zrobić bez ruszania plastików?
Musisz zdjąć tylko przednią atrapę i czarne plastiki na reflektorach. Potem odkręcasz 3 śruby i masz lampę w rękach.
Odświeżę troche wątek...
http://www.macchina-italiana.com/mod...er=asc&start=0
http://www.geocities.com/abraf.geo/145hlfix.htm
p.s.
Już dwa razy wklejałem te linki do działu "Zrób to sam" ale moderatorzy chyba tam śpią:/
Że też tego szybciej nie widziałem tematu :P Gonzo przyjacielu :) mam to samo i tez w prawym reflektorze i cholera wie co z nim:/ Auto dopiero dzisiaj od mechaniora mi wruci i bede też wyciagał bo zamierzam do środka włożyć... LED-y :D bedzie kombinacji :) no i musze w koncu zobić żeby nie latało bo bardzo słabo widze pobocze... a pownienem widzieć daleko bo jeszcze na xenonie przeciez mam.
Jeszcze moja prośba jak ktoś tu będzie mogłby mi ktoś z kolegów zaznaczyć co można ewentualnie malować ?? chodzi mi o to jak tam środek na czarno robią a'la GTA;) chętnie sie z tym pobawie ;)
najlepiej na tym rysunku ;) i jakiej farby użyc :)
ooo i jeszcze pytanie jak wyczyścić soczewke w środku ??;> bawił sie w to ktoś ??:)