Jesteś w 100% tego pewien?... Jeśli tak, to może w inny sposób lakier uległ uszkodzeniu, może ktoś przy samej uszczelce grzebał...
Podałem tylko prawdopodobną przyczynę, a wiadomo może być bardzo wiele :)
Printable View
1.-Ropa jest dla traktorowCytat:
1. który silnik disla wybrać. Liczy się dla mnie ekonomia oraz wytrzymałość.
2. Na co zwracać uwagę przy oględzinach auta. Jakie są najczęstsze problemy w tym aucie.
3. Koszty eksploatacji. Jak je oceniacie?
4. Zawieszenie jest aż tak delikatnie jak plotki mówią?
5. Jak oszacować faktyczny przebieg auta? czyli co najszybciej się wyciera i najtrudniej zatuszować?
6. Jak wygląda sprawa zabezpieczenia antykorozyjnego?
2.Problemy zaczynaja sie jak kupisz to auto
3.koszty sa zajebiste
4.niestety pier... sie na potege
5.komputer
6.rdza przy nadkolach i dachu przy szybie
kup sobie inne auto,nie bedziesz mial klopotu
Kolega to raczej wypowiedział się zupełnie nie na temat.
A dlaczego nie pomoglem,skoro napisalem swieta prawde???? Chcesz miec spokoj? nie kupuj Alfy.Mnie-niestety ponioslo i kupilem ten badziew,chla paliwa na potege[stac mnie] ale jak sie wachacz po miesiacu nadaje do wymiany to mnie ch...strzela.2 razy mialem Alfe-pierwszy i ostatni
Jezeli wachacz nadaje sie do wymiany po miesiacu to moze kupuj jakies pozadne a nie "made in china". Chyba ze nie zwalniasz na dziurach bo Cie na to stac. Hehe ropa do traktow. Dla mnie glupota jest lac PB 2 razy drozsza od LPG. Z drugiej strony zawsze mozna podbudowac swoje ego bo jezdze paliwozernym autem i mnie na to stac. Takze teksty typu ropa do traktorow zostaw dla siebie. Ja wole zalac tansze LPG i smieje sie z zakompleksionych ludzi, ktorzy leja PB tylko dlatego zeby sasiad sie nie smial.
Wracajac do tematu to kupuj zadbana Alfe a nie wpakijesz sie na mine. Sprawdz silnik, przeniesienie napedu i bezwypadkowosc a reszta to pierdoly
Poczytajcie co piszecie!!!!! Jaki macie problem w sprzedaży belli - jaki????? Sprzedaj i niewypisuj tekstów w stylu - badziew!!!!
Alfa nie jest dla prostaków i ludzi o małej wiedzy!
Kupiłem trzecią , wkładam kase, mam problemy.
Podsumowanie jest dosyc proste - jestesmy biedni i kupujemy stare , zlatane auta a tam problemy sie rodzą i rodzą.
Poszukajcie czy mają problemy z nowymi bellami.
Tak czy siak. Nie kupisz zadnego innego auta tej klasy co bella za smieszną kasę.
Sprzedaj belle i załóż konto na forach volkswagena lub innego czegoś tam.
Kasa - rozsądek.
- - - Updated - - -
forum jest do pomocy a raczej tak myslałem.
Alfa nie jest na całe zycie. Niespodobała sie - POWTARZAM -SPRZEDAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie marnuj sobie czasu. Kto ma za grosz rozumu - zrozumie.
Auto jak auto, w tych samych pieniądzach co inne szmelce będzie i młodsze i ładniejsze i lepiej wyposażone.
Ja polecam JTD, moim zdaniem mniej problemów statystycznie niż PB, no chyba ze ktoś chce v6.
Polecam AR, dla kogoś kto wie czego chce. Też trochę $$ włożyłem po zakupie, ale nie sadzę żebym w szmelcwagena nie musiał inwestować jeżeli chce polatać 2-3 lata, no i dodatkowo zapłaciłem mniej niż jest warta więc mogę ją dopieścić a nie płakać, że nie stać mnie na utrzymanie bo wszystkie $$ wydałem na zaniedbaną Alfe, a ona wymaga napraw. PZDR
Alfa fajnie śmiga, jest fajnie wyposażona i nawet się odpycha mając 105km i ponad 300k na kołach.
Zgadzam się z kolegą , ja też kupiłem AF , która wymaga sporych inwestycji, włożyłem już w nią ok 4000 zł a jeszcze co najmniej 3 koła muszę w nią wpakować, żeby jej stan mnie zadowalał.
Wcześniej miałem Renault Lagunę II w kombi, dobrze wyposażoną , w ciągu 2 lat władowałem w nią.....800 zł zaraz po zakupie, zrobiłem 30 tys.km , sprzedałem i dalej hula u znajomego.
Wszystko zależy od tego jak o auto dbał poprzedni właściciel, jak dbał, to i następna osoba pojeździ, jeżeli tylko katował to i choćby ktoś był maksymalnie zdeterminowany żeby taką lalkę doprowadzić do stanu w miarę dobrego , zadanie to może okazać się niemożliwe do zrealizowania ;-)
Czasem nachodzi mnie zwątpienie , ale miłość czasem bywa bolesna...