też prawda jak najbardziej jak też to że dla kogoś jedno może urywać dupe a dla drugiego tekie samo będzie mulic
Printable View
też prawda jak najbardziej jak też to że dla kogoś jedno może urywać dupe a dla drugiego tekie samo będzie mulic
Co prawda od tygodnia mam taki silnik ale tez miałem cos takiego....jak ja kupowałem niesamowicie ciągneła jak wrociłem do domu /500 km/jakos tak słabiej jakby....oprócz tego że coś jest z pozycjonerem /bo zalałem go /chyba. To wczoraj wymieniłem świece na NGK platyna iiii.....teraz znowu moc powróciła!!! sugeruja sprawdziść też świece.TYLKO oryginały .To samo miałem w TS-ie. Dobre świece to podstawa
Mam nowe świece, dobre, platynowe.
Jak masz gaz to może rozjechały Ci się mapy, często tak się dzieje jak ma się założone słabe wtryski do gazu. Może też być to zapyziały przepływomierz, czyszczenie rozwiązuje zazwyczaj sprawę, podejrzanym może też być pedał gazu, wiadomo jest elektryczny i ma potencjometr. Ja osobiście miałem tak że silnik słabo reagował na gaz i nie dało się zamielić kołami, potem wyskoczyła mi jeszcze marchewa na zegarach i okazało się ze to potencjometr pedału gazu, ale co najlepsze nie był zepsuty tylko była zapyziała wtyczka, czyszczenie załatwiło sprawę i problem z głowy ;)
Może być trochę racji w tym że przez pewne niedomagania czy usterki zarówno na Pb jak i LPG rozjechały się mapy. Sam tak miałem przez nieszczelność w dolocie. Efekt był taki że ani na benzynie ani na gazie już dobrze nie było. Brak punktu odniesienia. Musiałem zrobić reset z adaptacją ECU pb, pojeździłem z 200km na samej benzynie i dopiero stroiłem LPG. Dopiero wtedy szło dojść do ładu. Spróbuj, kosztuje Cię to tylko z 20l Pb.
Często jest tak że gdy wtrysk gazu się rozkalibruje to w tym momencie nasze mapki się rozjeżdżają, oczywiście może też to być słaby reduktor nie trzymający ciśnienia oraz złe ustawienie instalacji.
Jest tak: dzisiaj badane. Przyspieszenie 0-100 na gazie 10 s. Przyspieszenie 0-100 na benzynie 9,5 s. Przyspieszenie na benzynie z odpiętą przepływką - 9,5 s. Ogólnie jak dla mnie za dużo. Teraz to i na benzynie ma momenty, że szybciej rwie, nagle jakby się turbo załączyło. Co ja mam robić, wkurza mnie to, bo na starcie to mnie nawet golfinki odsadzają, dopóki mi się nie załączy to "turbo" ;)
- - - Updated - - -
Piotriix kiedy możemy się umówić na randewu z alfą?
A to pech, w sobotę jadę do Warszawy, może jakoś na tygodniu? Oczywiście że mogę przyjechać całą trasę na benzynie.
na tygodniu to po 21 albo następna sobota.