a co jest niby ustawiony zle???ja taki samochod kupilem i dziala zajebiscie...tylko chce rozrzad wymienic bo juz na to pora
Printable View
a co jest niby ustawiony zle???ja taki samochod kupilem i dziala zajebiscie...tylko chce rozrzad wymienic bo juz na to pora
Już wszystko zostało tu napisane jak powinieneś wymienić rozrząd. Możesz to zrobić zgodnie z radami lub na odpie!@#l. Twój wybór.
bedzie wymienione prawidlowo,bo alfa to zajebisty samochod do jazy,i trzeba sie nim cieszyc:)
panowie jak mozecie to powiedzcie mi jaki olej mam kupic do silnika???Polsyntetyk czy inny?przebieg to 271 800 napewno prawdziwy bo kupiony od pierwszego wlasciciela znajomego.
Tu masz wszystko na temat
http://www.forum.alfaholicy.org/foru...polecacie.html
Kolego, bez urazy, ale piszesz głupoty.
To jest właśnie cała niedola TS-ów, że są obsługiwane przez osoby nie mające pojęcia o rozrządzie.
Ja już ze 100 razy pisałem, że rozrząd w TS ustawiamy TYLKO NA PŁYWAJĄCYCH KOŁACH.
Do prawidłowego ustawienia potrzeba KONICZNIE mieć:
- blokady,
- czujnik zegarowy,
- klucz do trzymania koła rozrządu
Jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym robił TS-a, który miał znaki zrobione farbą przez "mechaników od golfów" i miał dobrze ustawiony rozrząd.
Podepne sie, jak powinien wygladac zabieg wymiany rozrzadu w ar 156 sw 2.4jtd 10v 140 osiolkow? W sensie co do zastosowania jakichs blokad zegarow itd, wczoraj odebralem autko od mecha i klepie bardzo tak tuktuktuk im wyzsze obroty tym szybciej, przed wymiana tego nie bylo, pas z firmy dayco czy jakos tak
Zarzucone przez TapaTalk 2
Być może tylko luzy zaworowe do korekcji, a może to kolejny specjalista wysokiej klasy.
Do tego silnika używa się tylko blokadę wału- taki lizak:
http://www.egi-poland.pl/fxcms/files/2657-auto-big.jpg
Sprawdź czy ten "wymieniacz" ją ma.
Wałek ustawia się na znak na obudowie.
Każdy powinien to zrobić. No ale jeżeli koleś potrafił źle założyć pasek (i to w JTD) to można się wszystkiego spodziewać. Luzy na zimnym: ssący 0,25-0.35mm; wydechowy 0,30-0,40mm.