-
A ja powiem tak: aplikacja MyCars na telefony z Androidem i mamy ładne statystyki spalania. Przy okazji możemy policzyć też inne przydatne rzeczy, sprawdzić ile kasy idzienaprawy, paliwo czy opłaty.
Nie ma też problemu z liczeniem kosztów jazdy gdy jeździmy na dwóch rodzajach paliwa. Program radzi sobie też z "dolewkami" paliwa. Dzięki niemu wiem ile pali mój samochód średnio od lutego a nie tylko na zasadzie "jak miesiąc temu jechałem na wczasy" ;)
"... I guess it's just the way I'm wired."
-
Wczoraj na benzynie zrobiłem około 7,5l/100km w trasie (Kostrzyn nad Odrą-Głogów). AR 155 Formula 1.8 8V 127km.
-
czyli podobne spalanie jak u mnie:) tak więc w tej kwestii jest wszystko ok:)
-
Co wy za głupoty pieprzycie?! A alle wszystkie palą 8 litrów gazu :P
Ja dokładnie nigdy tego nie mierzyłem ale średnio poniżej 9-ciu to raczej nie zejdzie... benzyny oczywiście...
-
u mnie to poniżej 10l ma ciężko zejść a nie jeżdze jak pojeb...raczej normalnie..;)
-
Dyszkę można spokojnie liczyć (PB)
-
U mnie jest taka sprawa, że na benzynie mogę jeździć na niskich obrotach, a na gazie poniżej 2000RPM mam "bum" jak wdepnę pedał akceleracji. Dlatego na LPG śmigam na obrotach 2000-3500 (jak wyprzedzam to wykraczam poza tą skalę), a na benzynie 1000-2500, czasami 3000. Stąd u mnie różnica - 8,75l/100km w trasie na LPG, 7l/100km w trasie na PB95. W mieście nie mierzę - wolę nie znać spalania na LPG :P
-
1000, 2000 łoooo kurde! Prawie jak TIRem :D
Moja to raczej nie chciała poniżej 3,5k jeździć :P
-
Burżuj się znalazł ;P Jam student, więc zamulam w trasie :) Na gazie można sobie nieco pozwolić.
-
Spoko, spoko ;) Ale z tym tysiącem to trochę przeginasz pałkę. Od takiej jazdy też panewki lecą!