U mnie po zmianie softu, w trybie A kierownica pracuje jakby ciężej
Printable View
U mnie po zmianie softu, w trybie A kierownica pracuje jakby ciężej
Ja już mam te oryginalne, starło mi się logo Alfy tylko i to reklamowałem.
wracajac jszcze do tematu DNA - postanowiłem dokladniej sprawdzic do jakiej predkosci mogę zmieniac tryby no i wyglada na to ze...... nie ma ograniczenia, w kazdym razie doszedlem do 200km/h i nadal dalo sie zmieniac- i dalej juz nie sprawdzalem ;). Niewiem z ktorą aktualizacją sie to zmieniło (ostatnio mialem wgrywaną tylko tą na "zmiane sposobu sterowania glosnoscią") no chyba ze mam cos zepsute ;)
A do Mito żadnego upgrade'u nie mieli :(
wczoraj miałem przegląd i był upgrade. Dużo jescze nie przejachałem, ale w N z pewnością te wskazówki zmiany biegu są normalniejsze. Kiedyś to po paru metrach stałej jazdy pojawiała się strzałka wskazująca zmianę biegu na wyższy. W ogóle się tym nie kierowałem. Teraz to jest dla ludzi...
Poza tym trudno stwierdzić mi, czy coś się zmieniło. Po całym dniu w 147 1.6 JTS po odebraniu Julci wydawało mi się, że rakietą jeżdze...nawet w N:)
Zapewne 1.6 ECO,czyli 105KM. Całkiem przyzwoicie się to odpycha - ja po przesiadce na 170KM nie czułem jakiejś przepaści mocy przy wyprzedzaniu w warunkach drogowych (bo na dwójce i trójce to faktycznie strach w Julce docisnąć).
Najprawdopodobniej masz racje. Tak sobie porównywałem 147 do Julki, i 147 ma swój urok. Bardzo przypominała mi moją swiętej pamięci 156 2.0 TS. Alfy się mocno zmieniły... szczególnie jeżeli chodzi o silniki. Twin Spark miały swój urok, można je było spokojnie do 7 tysięcy kręcic, czego w Julce z pewnością się nie da. Z drugie strony nowe silniki 1.4 Turbo mają kopa już przy niższych obrotach i można jechać 200 i jeszcze radia słuchać. 156 przy 200 tak ryczała, że radia nie była słychać. Ale to też było fajne, tylko nie na dłułszą mete:) Ja zarówno starą Alfe bardzo miło wspominam, oraz z Julki jestem bardzo zadowolony. AR musiała innych producentów dogonić (downsizing itd. itp.), bo inczej już by AR nie było...