A ja raz do roku (ok 20 000) wymieniam Selenia2000 na Selenia2000 w Aso FIATa (dawniej Alfa) w Toruniu). Jak mi ostatnio (rok temu) włożyli do bagażnika 1l na dolewkę to do tej pory wożę. Poziom oleju sprawdzam raz na tydzień.
Pozdrawiam
Printable View
A ja raz do roku (ok 20 000) wymieniam Selenia2000 na Selenia2000 w Aso FIATa (dawniej Alfa) w Toruniu). Jak mi ostatnio (rok temu) włożyli do bagażnika 1l na dolewkę to do tej pory wożę. Poziom oleju sprawdzam raz na tydzień.
Pozdrawiam
Proszę opisz dlaczego??? Ja jestem w Bydgoszczy od 1,5 roku. Alfa to mój pierwszy samochód. W ASO w Bydgoszczy byłam już 3 razy. Po tym co napisałes zaczęłam się bać.BARDZO PROSZĘ NAPISZ CO WIESZ O TYM ASO, INNYCH KTÓRZY MAJĄ JAKIES SPOSTRZEŻENIA PROSZĘ O TO SAMO.Cytat:
Napisał Alfista
wracając do tematu poziomu oleju ,to wczoraj sprawdzalam i mam tak prawie 3/4 na bagnecie, więc myślę ze jest ok, i narazie zostawię,a kupię chyba faktycznie 5W40 MOBILA syntetyka, taki jaki jest obecnie nalany.Acha, poprzedni właściciel na kartce ktora jest przypieta pod maska-to czegos tam :P jest napisane 9,styczen 2008 wymiana paska rozrządu, płynu i oleju.pozdraiwam
No to po co sie pytasz innych skoro i tak zrobisz po swojemu ? :shock: :mrgreen:
fred
Nie no chyba z wymianą oleju to chyba dadzą sobie radę? :|?:Cytat:
Napisał Alfista
Nie wierz w takie rzeczy. Ja miałem od poprzedniego właściciela faktury na rozrząd a i tak dzwoniłem do Carserwisu o potwierdzenie na piśmie co było robione. Przy okazji, odważny był bo zmienił wszystko przy 97tys :-)Cytat:
Napisał Izabela
Rozrząd to choleranie ważna sprawa w tym aucie i nie lekceważ tego, jak nie wiesz kto i gdzie robił to wymień pasek wraz z olejem. Nie lekceważ tego tematu.
jest jeszcze czwarty sposób z wykorzystaniem ASO
jeździsz aż silnik stanie. Najpierw osłabnie, później zacznie się grzać, może też zacząć rytmicznie stukać aż się zatrzyma.
holujesz auto do ASO i tam wyjmują stary silnik i wkładają nowy z nowym olejem :wink:
PYTAŁAM PO TO ABY SIĘ DOWIEDZIEĆ CO I JAK! TRZEBABYŁO PRZECZYTAĆ WSZYTSKIE INFORMACJE TO BYŚ WIEDZIAŁ ZE NAPISALAM ''Troszkę mam teraz mętlik w głowie i będę musiała przemyśleć co zrobić. Dzisiaj napewno sprawdzę jeszcze raz poziom oleju'' PO PRZECZYTANIU WSZYTSKICH INFORMACJI,SPRAWDZENIU POZIOMU OLEJU-SPRAWĘ PRZEMYŚLAŁAM .Cytat:
Napisał Fred
Jak nie zapomną go wlać.Cytat:
Napisał blackalfa166
Jak zapomną to procedurę należy powtórzyć.
I przypilnować żeby go wlali. :mrgreen:
PYTAŁAM PO TO ABY SIĘ DOWIEDZIEĆ CO I JAK! TRZEBABYŁO PRZECZYTAĆ WSZYTSKIE INFORMACJE TO BYŚ WIEDZIAŁ ZE NAPISALAM ''Troszkę mam teraz mętlik w głowie i będę musiała przemyśleć co zrobić. Dzisiaj napewno sprawdzę jeszcze raz poziom oleju'' PO PRZECZYTANIU WSZYTSKICH INFORMACJI,SPRAWDZENIU POZIOMU OLEJU-SPRAWĘ PRZEMYŚLAŁAM .Cytat:
Napisał Fred