Niestety nic mi o tym niewiadomo, być może robili.... tak jak pisałem wyżej jedyne błedy odczytane to ze skrzyni "styk 2 i 3 biegu", silnik nie wykazał żadnych błedów. Czyżbyś do końca nie był przekonany co do sprzęgła???
Jedno nie wyklucza drugiego.Zresztą regulowali sprzęgło i co powiedzieli?
Pisałeś ,że falują Ci obroty i brak Ci mocy.
A to może być przepływka.
Ta franca ma to do siebie,że jak pokazuje złe parametry to błędów nie ma.
Musi być całkiem uszkodzona.
A jak przepływka bedzie złe parametry podawać to i SS idiocieje
Wyregulowali te kilka milimetrów i nic niepowiedziali :)
Owszem obroty falują, a co do mocy ciężko stwierdzić jak ktoś się przesiada z auta co miało dwa razy tyle koni co Alfa, wydaję mi się że mocy jest ok, nic jest słabe..... jest jakiś inny patent, żeby przepływke sprawdzić a nie wydawać kolejnej stówki na darmo???Jesli padła to musiała to zrobić z dnia na dzien, bo jak auto przyprowadziłem pod dom miesiąc temu to nie było problemów z falowaniem.
Chyba tak zrobię, bo jeśli ten kabel jest ok: http://allegro.pl/kabel-diagnostyczn...639921506.html to pewnie go zakupie :)
Czy tym "Fesem" sparwdze przepływke?? Jakieś inne programy polecasz, ktore znajde na torrentacvh :)?
Wracając do tematu, wczoraj byłem kupić drugą alfe- dziewczynie z tym samyn silnkim i SS.....pomijam fakt że zrobiłem na darmo 100km......"Pan" , "czarodziej" zwalił wszystko na aktywator w moim przypadku, a ja mam jeszcze pytanie czy kiepskie świece mogą wpływać na takie zachowanie??? Wczoraj jeździłem troszke swoim autkim i jednak falowanie obrotów i problem z ruszaniem jest po 30-40min jazdy po mieście..... POMOCY!!! :), bo sprawna skrzynia w 2.0 to poezja :)
Witam. Mialem problem z takim czyms. Wymiana aktywatora. W AR 147 selespeed jak siada sprzeglo ,to sa problemy z biegami. Moja AR 147 ma przejechane ok. 90 tys. Sciagnelewm ja z Wloch z tym problemem. Wymiana calego sprzegla aktywatora. Malo jest w PL, tzw. fachowcow - fanatykow. Jezdze swoja po niemczech sporadycznie po PL. Brak wiedzy na temat tych modeli. W Berlinie w serwisie stwierdzili ,ze to kalibracja sprzegla , sprawdzili , wykalibrowli i dalej na cieplym skoki i ciagniecie na swiatlach czerwonych. Objezdzilem serwisy w Szczecinie, Zielonej Gorze to wymyslali rozne niewidy, to wymiany czujnik ruchu walu ach cuda. Dopiero zadzwonilem pod Poznan - Wiry Leczyca, dopiero P. Piotr ustalil wstepnie co dolega . Pojechalem i przymnie w serwisie sprawdzal komputerowo i postawil dignoze. Te modele nie dawaj pierwszemu z ulicy mechanikowi do naprawy. Jak pisalem to musi byc fanatyk tych Alf. Mozesz duzo kasy stracic i dalej beda niulanse. Po wymianie aktywatora trzeba jeszcze ja nauczyc, zeby wszystko dzialalo jak sie nalezy tzn. centralke komp. skrzyni trzeba poustawiac , jazda na city, zeby sie dlugo nie przelaczala biegow , automatycznie redukowala jest tego duzo. Podaje Ci nr tel. do Poznania i sie zapytaj, bo naprawde warto. 061 8106760 lub 061 81o6583. Na koniec zrobione i jezdze i chwale sobie, no i gwarancja. Pozdrawiam. Ryszard.
Może spróbuj najpierw od wymiany tych EV0 EV1 skoro na alfaowner wielu użytkownikom to pomogło, a mieli właśnie takie objawy. Gdy rozgrzał się silnik samochód szarpał na jedynce.
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...em-solved.html
Dziękuję Ryszardzie za podpowiedź, niestety do Poznania mam kawałeczek więc odpuszcze, chodż zadzwonić na friko moge:) Orientacyjnie ile cię skasowali w Poznaniu?
Woyopol zaraz będę sobie tłumaczył heheh :P