-
No dobra temat swapu wyczeprany, to ja mialem ten swap robic. Ale nic z tego a raczej udalo mi sie zalatwic to w inny sposob:) Jesli ktos chcialby natomiast silnik 2.0 do 147/156 z zerowym przebiegiem to moge zalatwic nawet dwa. Jeden z Alfy ktora zostala uszkodzona w salonie ale silnik nie jedzony z calym osprzetem, sprzeglem, tryskami, cewkami, dolotem i wylotem itp. Drugi fabrycznie nowy ! w oryginalnym opakowaniu bez osprzetu ! ZERO przebiegu prosto z fabryki Alfy:) Sa tez skory ( carne ) ze 147 nowki sztuki manualne ale smierdza stechlizna lekko, bo auto bylo zalane. Jesli ktos wie jak sobie z tym poradzic to moge zalatwic tanio.
1. 650Euro
2. 750Euro plus VAT
Koszt przesylki do Polski okolo 150Euro plus jakies drobne na piwo dla mnie za zalatwienie tego;). Silniki sa nowe z zerowym przebiegiem.
Ja natomiast kupilem druga 166 od murzyna;) a oni nie wiedza co sprzedaja chyba ze to jest Nissan;) Wyrwalem za taka kwote ze w PL nawet rozbitka bym nie kupil. Poza tym ze auto jest zasyfione ( juz czyszcze ) to silnik igla i cala reszta tez, nie mowiac o amortyzatorach bilsteina i calej reszcie:) Mialem wyciagac silnik i przekladac go do swojej ale sie okazuje ze ta co kupilem jest w lepszym stanie i polowe mniejszym przebiegiem. Tylko kolor inny i bede musial zendera malowac. Mam tez i bede mial pare gratow ze 166 na sprzedaz. Na chwile obecna sa to fele telefony 17 - 5 sztuk w miare dobrym stanie z oponami w srednim stanie. Oddam tanio, koszt przesylki do PL to okolo 50Euro. Dla zainteresowanych zapraszam na Priva:) Jesli porzeba innych gratow to nie ma problemu, bede rozbieral na biezaco.
A jesli chodzi o to czy 2.0TS 'idzie' czy nie to kwiestia potrzeb i upodoban. Dla mnie styka, tutaj w IE za przekroczenie predkosci o 50 km.h idzie sie do paki i do sadu, potem traci sie prawko na 2 lata i mandat 500e. Jezdzilem paroma samochodami, faktycznie w porownaniu np z Mondeo ST200 czy Saabem 2.0T 175, to moze 2.0TS sie 'slabo' zbiera, ale te 150 kucy starczy na kazda sytuacje bo TS ma max nm przy 3800 obrotow juz :) Przejechalem nim ostanio 4500km i nie czulem zeby mi brakowalo mocy na niemieckiej autobanie, i tak musialem uciekac przed 400konnymi potworami na prawy pas, wiec czy 150 czy 250V6 to nie ma roznicy, zawsze bedzie ktos jechal szybciej.
-
a do tego jak ktoś nie umie jeździć samochodem to każda benzyna nie będzie jechać bo niektórzy sądzą że cyfry 4,5 i 6 na obrotomierzu są dla ozdoby chyba