-
Ponoć "komuś" nierówno coś siadło...Mi siedzi idealnie...Ważne żeby dobrać własciwe amory ze spręzynami do własciwej wersji silnikowej....Ja gosciowi na chama wysłałem VIN i inne dane ,żeby "przypadkiem " nie pomylił....Jeżdże już troche i może nie jest to gwint i takowej sztywności nie ma ale o to mi chodziło żeby dało się autem po miescie jezdzić....Roźnice to ja odczuwam jak zmienie z 18-tek na 15- na balonach to wtedy już jest komfort jak w S-klasie:D....CO do szybkiej jazdy odczuwalna szybsza reakcja na ruchy kierą i stabilniej w zakrętach....
-
Z tym nierównym siadaniem to nie są jakieś ogromne różnice. Zwyczajnie komplet jest przeznaczony do wszystkich silników i z silnikami diesla ponoś siada równo a w przypadku TSów przód jest trochę wyżej. Dlatego u mnie będą w przyszłym sezonie z przodu inne sprężyny.
-
Witam ponownie, jednak zdecydowałem się zaryzykować i chyba kupię MTS cały komplet, czy ktoś może jeszcze potwierdzić to nierówne siadanie przodu? Wersja faktycznie jest od 1,6 do 2,0, ja mam 1,8 wiec pośrodku i chyba dużej różnicy nie ma w wadze pomiędzy 1,8 a 2,0 ?
I pytanie do Nazara, jak się sprawuje ? ile km już zrobiłeś na tym zawieszeniu ?
-
Mi odpowiada bo jest niezatwarde - jezdzi się i dobrze po miescie i po autobanach:) Zrobiłem dopiero na nich z 10tkm ...Fakt to Koni nie jest ale mi komfort odpowiada - plomby nie wypadają...EJ masz do mnie blisko to wpadnij na przejażdżkę:D heheheh
-
w mojej 156 również miałem obniżone zawieszenie. Było -35mm, a do tego amortyzatory SP i całkiem fajnie się jeździło.
Pozdrawiam.
- Rafał
-
W tym temacie też zapodam info co do wytrzymałośći MTS'a w moim przypadku . Obiekt : ALFA 156 SW 2,4jtd
Zawias : MTS -40mm/-40mm
Rimza : 225/35(40)/18
Przebieg od moment założenia : 12tkm ( 99% offroad Bytom city )
Stan/sprawność : LEWY/PRAWY: 72/68%
Wachacze NQAP/FAST -stan wzorowy po tym przebiegu.
-
proszę o radę:
czy warto kupić komplet sprężyn ze sportpacka za 200zł?
czy sportpacki byly tylko w kombi czy w sedanach tez? mam sedana i nie wiem czy jest sens w ogóle.
nie chce obniżać zbytnio samochodu i myślę, że te 25mm wystarczy
-
Sportpack to -20mm w stosunku do serii. Były w sedanach również. 200zł za komplet sprężyn - warto.
-
Zależy w jakim stanie te sprężyny, ogólnie- warto.
-
no dobrze a jeśli to jest komplet z kombi to chyba jest szansa, że nie siądzie jak powinien?