-
Mam pytanie czy ten zacisk z 147 będzie też pasował do 164 2.0 TS. Tarcze w 3.0 i 2.0 są takiej samej średnicy? Też mam podobny problem z ręcznym rozebrałem cały prawy zacisk i ten działa (ostrzegam ,że ciężko jest później złożyć jeden pierścień segera), a drugi wcale, ale przegląd przeszła. Linka ręcznego też nowa. Poczekam jeszcze jak się ociepli i rozbiorę lewą stronę jak się wyraźnie nie polepszy to będę się rozglądał za regenerowanymi z 147 na alledrogo są za 189zl. Pozdrawiam
-
U mnie też był robiony ręczny,wymiana linki,rozruszanie zacisków,wymiana uszczelnień,ręczny był dobry w tej chwili łapie bardziej na lewe koło,zaciski Lucasa ktore są zamontowane w naszych Alfach przysparzają dużo kłopotów.
- - - Updated - - -
Ale tak na pocieszenie nie tylko my mamy ten problem,jest to jeden z bardziej popularnych zacisków montowanych w pojazdach innych marek.
- - - Updated - - -
A tak dokładnie rozwiązanie technologiczne.
-
u mnie było wszystko ok, dopóki linka nie dała dupy :] Na tarczach zimmermana i klockach trw
-
dzień dobry!
tylne tarcze są jednakowe 2.0 i 3.0.
ja na swojej alfie 164 postawił tylne hamulcy Lancia kapi, bardzo dobrze pracują.
tylne hamulcy od 164 też dobrze pracują jeśli smarować powód ручника.
trzeba dziennie korzystać ręcznym hamulcem
przepraszam za krzywe tłumaczenie
-
Użycie dobrego smaru na pewno pomaga ale czy zabezpiecza do końca to juz inna bajka i przyznaję rację przedmówcy by ręcznego używać w czasie postoju do tego przecież służy.
-
Anet zorientuj sie jakie załozyc brembo do 164 na przód np czy z 166 czy gtv masz dojscie do katalogu???
-
Ale chcesz takie jak przychodzą oryginalne? Czy chcesz dopasować coś większego?
- - - Updated - - -
ORG.09.5180.10 przód
- - - Updated - - -
Klocki P 23 041 też Brembo.
-
Coś większego
na oryg w q4 po 3 hamowaniach z 200 do zera masakra - płyn nowy , tylne ham super , ale przednie bym wolał wieksze
-
Masz całkowitą rację hamulce w 164 to jedna ze słabszych stron tego modelu.
- - - Updated - - -
Tylko co wykombinować,jarzmo ma określone wymiary i nie puści większej tarczy.
-
jakies mocowanie dodatkowe - pomysle