A ile kosztował nowy i gdzie? Na alegroszu nie ma ani sztuki.
Printable View
A ile kosztował nowy i gdzie? Na alegroszu nie ma ani sztuki.
wczoraj odbieralem w aso ogranicznik drzwi kierowcy 95zl i z ciekawosci zapytalem o taki gadzet zeby dodac do przedliftowej "9" powiedzial ze emblemat na tyl z otwieraniem 120zl
Założyłem na klapę emblemat z otwieraniem, w klapie była wtyczka luźna.
Przy naciskaniu znaczka słychać przekaźnik i delikatnie buczy siłownik, ale sie nie otwiera.
Z pilota i ze środka działa bez problemu. Nie widać, żeby była instalacja uszkodzona.
Ma ktoś może jakiś pomysł?
Jak głęboko wchodzi znaczek przy wciśnięciu? U mnie jest jakiś skok 1-2mm.
Z góry wielkie dzięki!
O to bardzo ciekawa informacja ze jest instalacja i ze cos pstryka. Posiadacze z takim otwarciem klapy nie posiadaja przycisku w lampce, a w komputerze jest opcja jej zgaszenia moze to pomoze.
Zientek, puściłeś przewód pod samą podsufitką, czy znalazłeś inną drogę?
Dokladnie to tak: lewy slupek, uszczelka nad glowa kierowcy (przewod wcisniety miedzy uszczelke a podsufitke), oslona srodkowego słupka, gorna czesc uszczelki lewysh tylnych drzwi, z tamtego miejsca już bezpośrednio do laczenia karoserii z klapa.
Bardzo fajne opisy wymiany na zasadzie wyrzucenia starego, naklejenia nowego
http://pregoparts.pl/wp-content/uplo...-mikrostyk.pdf
http://pregoparts.pl/wp-content/uplo...-AR159-tyl.pdf
Koledzy, czy ktoś ma patent na wyjęcie z klapy "wpadniętych" spinek trzymających tapicerkę klapy?
Da się to zrobić po ludzku czy tylko endoskop?:)
Poza tym udało mi się zregenerować przycisk do otwierania bagażnika. Nie działał, bo do środka dostał się brud i mocowanie śrub skorodowało i spęczniało.
Trzeba zdjąć element z mikrostykiem (czarny plastik, z którego wychodzą kable), potem zsunąć blaszkę trzymającą logo z czarną podstawką oraz czarną podstawkę na sprężynie. Naszym oczom ukażą się zapewne skorodowane mocowania śrub i sporo brudu. Po wyczyszczeniu elementów i zeskrobaniu rdzy składamy wszystko do kupy i... działa ;)