P2085mi też zapaliła się kontrolka i pokazuje błąd P2081 . Podobno można przeczyścić kostkę od czujnika ale nie wiem jak ... Ktoś zna temat ?
Printable View
P2085mi też zapaliła się kontrolka i pokazuje błąd P2081 . Podobno można przeczyścić kostkę od czujnika ale nie wiem jak ... Ktoś zna temat ?
Witam, też mnie dopadł problem błędu P2085 i też po przeszuraniu spodem.
Ze wstępnych oględzin kabel który wychodzi od czujnika z dpfu jest w dobrym stanie, nigdzie nie przytarty, ale jeszcze go wykręcę i dokładnie obejrzę, bo to u niektórych było przyczyną.
Ale czy mogą być jakieś skutki jazdy z tym błędem? Narazie zrobiłem tak około 150km, bo musiałem wrócić, a poza tym w trakcie jazdy z tym błędem i tak rozpoczęła się procedura wypalania dpfu. Ogólnie auto jeździ normalnie, oprócz tego, że świeci check, no i nie wiem czy powinienem auta nie ruszać do czasu ew. wymiany ?
Aha silnik to 1.9 8v 06r.
Sorry, że tak post pod postem.
Odkręciłem dzisiaj ten czujnik i okazało się, że w środku w czujniku - patrząc przez te okrągłe otwory widać termistor (?) nie wiem jak to się nazywa, ale właśnie ten element się ułamał. CZyli czujnik do kosza.
Na czujniku są 3 numery:
ESNBTS-200
FGP 55199543
0625255601319
Czy ten czujnik musi być z tymi 3 numerami dokładnie tymi samymi co na obecnym czujniku, czy pasuje może od innego modelu? może od 16v?
Gdzieś mi się obiło o uszy, że np. od 1.3jtd powinien pasować? ktoś coś wie na temat tych czujników?
Wywalić czujnik komputerowo i z glowy