No tyle wyszło w EPERZE - że wersja Basis.
Printable View
Bo to wygląda jak wersja Basis/Impression + klimatronik + elektryka tylnych szyb. I koniec dodatków. Ksenony - może ma, ale spryskiwaczy na przednim zderzaku nie widać - więc chyba dokładka HID-ów. Czy sprzedający jest pierwszym właścicielem - tym, który kupił auto w salonie? Bo jeśli nie - to spokojnie między bajki możesz włożyć to, co powie o stanie auta. Jeśli to było eksploatowane przez kobietę - to można się spodziewać naprawdę wszystkiego (bez generalizowania, ale rzadko która kobieta jeździ inaczej niż na zasadzie "auto odpaliło i toczy się do przodu = jest sprawne"). Cena moim zdaniem zupełnie normalna - ani szczególnie niska, ani wysoka.
Właściciel twierdzi, że jest pierwszym. Dziwi mnie tylko, że pojazd ma równo 48 000 km na liczniku (ani kilometr więcej, ani mniej). W papierach właścicielem jest Raiffeisen Leasing, ale z drugiej strony - po przeglądach widać, że właściciel mało jeździł - ostatni przegląd na ASO w listopadzie zeszłego roku (właściciel twierdzi, że 2 tygodnie temu? :/) przy przebiegu 43 000 km. Patrząc na pozostałe przeglądy, to autko robiło średnio 8000 km rocznie.
Jaki kod opcji miały xenony montowane fabrycznie?
Tutaj wyposażenie, gdyby ktoś mógł odszyfrować pogrubione - byłbym wdzięczny, bo translator sobie nie radzi :)
Coś tu nie widzę ksenonów i przeciwmgielnych :/ Ponadto - ten "komputer" chyba nie pokazuje nawet średniego spalania, nie? :)Cytat:
CELLOPHANATURA PARZIALE - LOL celofan? To jest alcantra?
LIBRETTO INGLESE
AUTORADIO CON COMPACT DISK
TERZO APPOGGIATESTA POSTERIORE
DISATTIV.BAG PASSEGGERO
SED. OPPOSTO GUIDA REGOLABILE IN ALTEZZA
RUOTE IN LEGA EXTRASERIE SPECIALE 1
VEHICLE DYNAMIC CONTROL
VOLANTE E POMELLO LEVA CAMBIO IN PELLE
PROIETTORI A SCARICA DI GAS
VERNICE METALLIZZATA
CONDIZIONATORE AUTOMATICO
TERGILAVAFARI
FENDINEBBIA
ALZACRISTALLI ELETTRICI POSTERIORI
Zerknij tutaj – podawałem co który kod oznacza:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post949908
Rozszyfrujesz według kodów.
Czyli fabryczne bi-ksenony ma. Ostatnie kilka pytań :) Czy ten pojazd posiada podgrzewaną przednią szybę i lusterko wsteczne? Czy alcantra była standardową tapicerką, czy może była jeszcze jakaś tańsza "zwyczajna"? Wreszcie - czy ta namiastka komputera, prócz ogólnego przebiegu, jest w stanie wskazać średnie spalanie i orientacyjny zasięg pojazdu?
W 159 nie było podgrzewanej przedniej szyby, była tylko opcja podgrzewania strefy gdzie parkują wycieraczki. Tapicerka wygląda mi na zwykłą materiałową, napewno nie jest to alfatex. Sadząc po zdjęciach nie ma tam komputera który pokazywałby chwilowe i średnie spalanie, prawa manetka nie ma przycisku do zmiany wyświetlanych parametrów.
Witam,
Co myślicie o tej Alfie? Mieszka ktoś w pobliżu i mógłby zweryfikować? Produkcja 2007, więc cena wydaje mi się w porządku jak za to wyposażenie.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtd-C26538594.html
Tutaj weryfikacja, ostatni przegląd na ASO w 2009. Autko ma obecnie drugiego właściciela:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1002093
Pozdrawiam!