Heja! i jak tam oplecione? Sam myślałem ostatnio o tym owijaniu czy ma to jakiś wpływ... pewnie nie odczuwalny ale zajawka jest ;)
Printable View
Heja! i jak tam oplecione? Sam myślałem ostatnio o tym owijaniu czy ma to jakiś wpływ... pewnie nie odczuwalny ale zajawka jest ;)
Wg. Mnie kolektory powinny fabrycznie wyjezdzac owiniete heheh :D bo te oslony blaszane tylko przeszkadzaja a temperatura pod maska taka sama. Ja jestem zadowolony i nie traktuje tego jako zajawki bo to nie wlot powietrza z allegro czy spoiler szybcy i wsciekli ;]
Mam w domu kolektory i taśmę. W weekend owijam. Wrzucę fotki.
Potwierdziłem ostatecznie, że mam wkłady metalowe. Z jednego wyleciał mały kawałek sitka, który lepi się do magnesu ;)
Kolektory owinięte, razem katalizatorami i rurami aż po elastyczne łączniki:
Załącznik 75170 Załącznik 75173 Załącznik 75171 Załącznik 75172 Załącznik 75174 Załącznik 75175
- - - Updated - - -
Szkoda, że zabrakło mi taśmy na szczlniejsze (i ładniejsze) owinięcie katów...
Myślę jednak, że swoją rolę wystarczająco spełni.
I jak rezultaty? Warto?
Nie wiem jak u Jonasza, ale u mnie różnica w temperaturze pod maską duża.
Ja nie będę robił tostów pod maską :). O osiągi pytam :).
Temperatura pod maska ma "jakis" wplyw na osiagi wiec straty napewno sa mniejsze. Watpie czy odczujesz to na drodze ale kazdy drobny mod buduje calosc wiec warto.
Czym oklejales?;)
chiptuning jtd,tdi,dci,diagnostyka. Chetnych zapraszam na PW. Wspolpraca z firma conmir;)
Wad poza początkowym dymieniem nie stwierdziłem.
Chociaż raz miałem check-engine. Coś o mieszance. Examiner stwierdził, że przyczyną może być przegrzany katalizator. Jednak wtedy silnik był jeszcze chłodny a błąd nigdy więcej nie wyskoczył. Uważam to więc za zbieg okoliczności.