A orientujecie sie czy do 166 3,0V6 2000rok idzie taki sam przeplywomierz co do 2,5V6 z 156 i 166? :?
Printable View
A orientujecie sie czy do 166 3,0V6 2000rok idzie taki sam przeplywomierz co do 2,5V6 z 156 i 166? :?
Oj Marku, chłopak się załamie - bo zapewniano go, że gwint a tu Konie jakieś żółte z pokrętłem ... niech się najpierw upora z silnikiem, potem będziesz go dalej studził ;-)Cytat:
Napisał marekm
Do Markam! Rozumiem, iż Pańska wiedza przewyższa moją w dziedzinie alfa romeo. Ja szukam porady, a nie łapania się za słówka. Kompletnym laikiem w sprawach samochodów nie jestem, co nie znaczy, że być może dałem sobie wcisnąć niezbyt ciekawego egzemplarza. Studzić również mnie nie trzeba (to do Pana Quadrifoglio 156;)). Płace teraz za błedy poprzednika, ktory wogóle nie wiedział co ma i moj, że mimo wszystko wziąłem.
Zawieszenie sprawdzone dokładnie, przód i tył, wraz z próbami po każdej poprawce dla pewności. Jedyna rzecza jaką znaleziono, oprócz źle założonych amortyzatrów, był luz wachacza górnego, więc pudło Panie Marku (może się uda następnym razem;))
Sprawdzam wszystkie sugestie i póki co przpływomierz, sonda lambda, pompa paliwa, katalizator odpada jako przyczyna moich problemów z silnikiem. NIestety szukac muszę dalej.
Pozdrawiam
zupełnie nie zrozumiałeś moich intencji, z mojej strony eot, choć ciekawy jestem oczywiście rozwiązania problemu z duszeniemCytat:
Napisał funix
Dla mnie też EOT.Cytat:
Napisał funix
Przydało by ci się trochę luzu...nawet jeśli mylisz zawieszenie gwintowane z regulowanym Koni to na pojedynek się wyzywać nie będziemy.
sprawdz cisnienie tak jak ja pisałem i napisz co wyszło
Sprawdze ciśnienie zgodnie ze wskazówkami dzisiaj.
Wyluzowany jestem, spoko, na gwincie mi nie zależy, również, jezdziłem astra gsi na gwintach i owszem prowadzi sie super, ale na trasę anglia - polska nie polecam;).
Troche panikuje bo czas mnie goni, a samochód ciągle nie cyka tak jak powinien, mam już miesiąc spóźnienia.
Pompa paliwa i cisnienie wporzadku. Zaczyna mi brakować opcji.
w całym zakresie obrotów cisnienie paliwa dobre(rozumiem ze mierzyłes paliwo na węzyku powrotnym a nie zasilającym)??
zrób jeszcze tak wykrec świece i sprawdz czy któras nie jest biała jak jest biała to wtrysk sie przytkał i nie daje paliwa albo w 2 strone zalewa go aleto wtedy był by mokry
kolego a od kiedy mierzy sie cisnienie na powrocie?Cytat:
Napisał pumba