A teraz poważnie przed chipem 205-210 a po chipie 220.
Printable View
A teraz poważnie przed chipem 205-210 a po chipie 220.
Ja też jestem bardzo ciekawy wyników waszych testów.
A tak offtopic Maru 93 na zdjęciu profilowym to twoja alfa ? Co zrobiłeś że lakier ma taki głęboki kolor i połysk ?
Nie wszyscy potrafia jezdzic "sportowo" choc fakt, niektórzy przeginają :P Ja np jeżdzę na tyle szybko w zakrętach jak tylko potrafie ale wiem że ktoś inny pojechał by sporo szybciej, nie mając nawet na myśli zawodowego kierowcy. A na publicznych drogach i bez porad specjalistów problem jest taki, że ciągle jezdzi się na czuja i w zasadzie nikt do konca nie wie jak te zakręty lepiej pokonywać tylko robi tak jak mu się wydaje że będzie najlepiej ;) Jeżeli kolega tak dobrze sobie z tym radzi to może opisze w jaki sposób właściwie pokonywać zakręty z dużą prędkością i jak w ogóle ocenić jaka jest maksymalna prędkość na danym zakręcie ? ;) Głównym powodem "wleczenia się" jest jednak niewiedza użytkowników dróg ;)
Również czekam na wynik testu :)
Maru - Dołączam się do pytania o stan lakieru bo mnie powala to jak ta czerń wygląda, aż mi wstyd jak później na moją patrze :)
Pozdrawiam.
co do lakieru to jest on w dobrym stanie też dlatego tak ładnie wygląda ;) a druga sprawa używam http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=132 chyba tego szamponu bo teraz dokładnie nie pamiętam musiałbym skoczyć do firmy plus http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=205
najbardziej jestem ciekawy efektu na wiosnę ponieważ prawdopodobnie auto dostanie polerkę
a co do mojego auta i zdjęć to zapraszam na stronę 7 i 8 tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...d_150km-8.html
Bardzo fajnie to u Ciebie wygląda, aż muszę nad swoją usiąść i pewnie ostatni raz przed zimą ja tak ładnie wypucować.
A tak w ogóle to interesował się ktoś z Was powłoką five diamonds, bo chwalą się żeteż daje taki wyjątkowo ładny efekt i dodatkowo chroni lakier, pytanie tylko ile w tym prawdy a ile marketingu ?
Kolego, przeciez nie chodzi o jazde pelnym tempem wyscigowym po publicznych drogach ;-) Jazde z maksymalna predkoscia w danym zakrecie zostawmy na tor albo pojezdzawki.
I gdyby dalo sie slownie przekazac taka wiedze, to bylbym... dobrym kierowca ;-)
Problem w tym, ze wiekszosc kierowcow piluje na prostej w opor, a jak przychodzi zakret (albo co gorsza - poslizg) to nie wiedza co robic. I wtedy robi sie niebezpiecznie.
jesli chodzino ta powloke to nie jestem pewny ale moj kolega to.ma w audi placil cyyba 900 zl i moze myc auto tylko jakas tam specjalna woda a generalnie to wyglada tak samo jak wczesniej tylko niby to chroni przed rysami itp no chyba ze wam chodzi o cos innego :)
moja jest szybsza od sraczki, a wiadomo ze sraczka jest najszybsza na swiecie, moja GT zawsze dowozi mnie na czas.
co do winkli, jesli to droga publiczna to niestety nigdy nie wiemy co jest za zakretem, przekonałem sie o tym dosc bolesnie 2lata temu.
pzd.
ale od czyjej sraczki ?
mom stawiać kolejno 100?
jo byda sroł a ty jechoł czy na odwrót ?
:sarcastic: