Ostatnio śmigałem 147 i też zaczeła góra skrzypieć dosyć mocno bo w 156 to standard popsikałem WD raz drugi i cisza,ale podobno silikon lepiej się spisuje.
Printable View
oby oby:D
w tamtym roku w zimą kolega wymienił górne wahacze trw i po trzech dniach my zaczęły skrzypieć więc nie ma się co dziwić jak skrzypią stare :)
Panowie :) do elementów gumowo metalowych nie wolno stosować "zwykłych smarów" - ponieważ powodują one rozwulkanizowanie gumy i jej rozpad, bądź też jej "puchnięcie" . Poleciłbym stosowanie teflonu w sprayu, lub smarów silikonowych. Jest wiele takich środków do usuwania skrzypienia silentblocków . które w alfach skrzypieć mogą , podobnie jak sławne gumy drążka . Dobre smary silikonowe po odparowaniu nośnika osadzają się na gumie chroniąc ją przed absorbowaniem wilgoci. Wd 40 nie jest najlepszym docelowo pomysłem i na dłuższą metę szkodzi gumie.
Niestety na rozwiązanie problemu muszę poczekać do środy, gdyż mój mechanik jest zawalony robotą. Stwierdził, że sprawa nie jest poważna i być może wystarczy dokładne nasmarowanie niektórych elementów. W środę napisze co i jak :)
No i oto chodziło sprawa nie jest poważna,a w zimie wszystkie gumy w zawieszeniu twardnieją i skrzypią,stukają,po prostu belle nie lubią zimna,brr.
dokładnie ANET nasze belle nie lubią zimy/zimna i nienawidzą polskich zjeb.... dróg!!!
podepne się brzydko pod temat.
Po dzisiejszej nocy nie moglem drzwi otworzyć bo zamarzły :D Macie jakis może środek żeby gumy tak łatwo nie przymarzały ? To samo z recznym, nie szło go zaciagnac, jakies pomysły ?:D