Proxim jak efekt i przede wszystkim cena będzie niska to jestem zainteresowany! :)
Printable View
Proxim jak efekt i przede wszystkim cena będzie niska to jestem zainteresowany! :)
a co z tymi elementami, które nie są idealnie płaskie, tylko takie jakby "chropowate"? Chodzi mi np, plastikowe obróbki klamek, nawiewy, itd. One nie są z takiego samego, płaskiego plastiku jak chociażby panel środkowy. Czy po nałożeniu hydrografiki na to będzie widać tą gramaturę plastiku?
Jak dla mnie z tych zdjęć, to najlepiej właśnie hydrografika wyszła ;) Jutro będę rozmawiał z tym kolegą, więc wszystko będę wiedział. Proponuję na razie to szczotkowane aluminium, zrobię z tego i będziemy widzieć jak to wyjdzie na żywo i od razu te chropowate elementy
na te chropowate elementy też bedziesz nakladał hydro? zobaczymy jak to wyjdzie :) ja osobiście jestem bardzo zainteresowany i zaciekawiony :) ceny też już mniej więcej poznałem, więc zobaczymy co Twój kolega zaproponuje ;) on to robi tak dla samego siebie w ramach zainteresowania czy ma jakiś zakład? Podejrzewam,że to pierwsze? Jak na moje z tych zdjęć, które przedstawił Drifter to właśnie hydro najlepszy i najbardziej realny efekt.
o której mniej więcej będziesz jutro wrzucał info? :P
Najbardziej realny efekt, to daje folia 3d + klar na nią.
Najbardziej realny efekt jest gdy element okleimy włóknem węglowym :)
Ale niestety nie jest to łatwe zwłaszcza gdy mamy jakiś mały element. Ale widziałem takie elementy i wyglądają ciekawie. Z drugiej strony oglądałem jakiś czas temu elementy carbonowe w Ferrari Italia i zrobiły na mnie średnie wrażenie.
Nie porównując z folią oczywiście a z oklejeniem elementu włóknem węglowym.
Ten carbon w Ferrari był w zwykłym splocie tzn takim:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2012/11/31.jpg
A nie w takim:
http://www.designcorse.co.uk/userfil..._MG_0209-3.jpg
I ogólnie wyglądało to słabo zwłaszcza, że moje oczekiwania w stosunku do tego auta były wyższe :)
ale są różne sploty włókien, i folii...
Wiem że są różne i dlatego je przedstawiłem. Powiem tak - to co miało Ferrari wyglądało jak własnie jakaś polakierowana folia i dlatego nie zrobiła na mnie pozytywnego wrażenia. Ten splot drugi z pokazanych wygląda znacznie ciekawiej i robi dużo lepsze wrażenie zwłaszcza w słońcu.