rigobert ------> dzięki za rady i za zdjęcie, zrobiłem tak jak pisałeś i już drzwi mi nie skrzypią!!! :D:D:D wielki dzięki za pomoc! :) pozdrawiam! :)
Printable View
rigobert ------> dzięki za rady i za zdjęcie, zrobiłem tak jak pisałeś i już drzwi mi nie skrzypią!!! :D:D:D wielki dzięki za pomoc! :) pozdrawiam! :)
Widać czasami pomagają najprostsze rzeczy.Cytat:
Napisał alfaholic145JTD
Pamiętaj tylko, że ta taśma niestety dość szybko się przeciera i trzeba ją wymieniać co jakiś czas, ale przynajmniej mamy spokój.
Jednak to nie to bo wywaliłem wszytko z bagażnika łącznie z wykładziną i nadal coś trzeszczy, będe chyba demontował te plastiki z tylnej klapy może tam coś wpadło.Cytat:
Napisał rigobert
Czas pokaże :) to żaden problem wymieniać tę taśmę :) żadna filozofia, miałem już dość tego skrzypienia... tak więc mogę nawet codziennie wymieniać, żeby tej usterki nie było ;) może zamiast taśmy jest coś innego co tam można założyć jak myślisz, może jakąś obrączkę?! hm.. drzwi by się mogły nie zamkąć.. jak myślisz? :)Cytat:
Napisał rigobert
Ja znalazłem przyczynę skrzypienia dobiegającego z tyłu samochodu, jakby z klapy albo półki. Okazalo się, że jak się otworzy bagażnik to po lewej i po prawej stronie znajdują się takie gumowe ograniczniki, odboje przykręcone dwiema srubami krzyżowymi.Wystarczy tylko je poluźnić podłożyć np kawałek tekturki np, pudełkobpo zapałkach i mocno dokręcić.Dodatkowo jeszcze posmarowłem elikatnie towotem. Od tamtej pory mam spokój. Cichutko. Dajcie znać czy u Was to samo tak piskało i skrzypiało
Też miałem ten problem i na pewno nie skrzypią uszczelki. Sprawdż miejsca styku drzwi z karoserią (bywa , że są zbyt spasowane i trze lakier o lakier). W tych miejscach lakier jest zmatowiony lub wytarty. Ja okleiłem te miejsca (na słupku) taśma izolacyjną w kolorze lakieru i problem zniknął. Teraz walczę z nieznośnym odgłosem dobiegojącym z tylnego oparcia który jest wykończony skajem i przy jeżdzie przez bruk lub wyboje trzeszczy niemiłosiernie. Próbowałem już WD i silikon w speyu....bez rezultatu. Myśle o wazelinie....ale może Wy macie jakieś propozycje.Cytat:
Napisał alfaholic145JTD
tez takie cos mi doskwieralo podklejlem polki nawet podejzewalem ze to zawieszenie ale nie klapa byla luzna na trzpieniu tym owalnym na ktorym zatrzaskuje sie klapa jest taka jak by blaszka ona ma tam taki rowek troche ja rozgiolem i skrzypienie ustaloCytat:
Napisał rigobert