-
UUUULLLAAAAAALAAA :)
Bajerek :) Tylko szkoda że taka cena :) ale cego się nie robi dla swojej belli - no pomyslę pomśle nie jestem gadżeciażem i tam neonki, nakłdki itp niegdy mnie nie interesowały ale te są spoko w GT są nakładki alu na progi wiec chyba by sie ladnie komponowało wraz z lewarkiem :)
Ale to raczej na wiosnę teraz szukam ogrzewanych dysz spryskiwaczy :)
-
Hahah taaa z lewarkiem, nie w moim przypadku :D ja nie wiem co poprzedni wlasciciel robil z ta galka ale jest paskudnie obdrapana i gwint jest całkowicie połamany ;) A dostanie takiej graniczy z cudem noo chyba że ASO. Wczesniej nie bylem zwolennikiem nakładek ale te mnie oczarowały ;P zastanawiam się tylko czy w tych rowkach nie będzie nadmiernie zbierało się błoto ale wyglądają tak ładnie że moge je codziennie czyścic ;P
-
Aleks_K spróbuj u gościa z tej aukcji http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-gt...729030826.html
Na foto widać drążek zmiany biegów w sumie ma dużo gratów to GT jak patrzyłem więc może będzie miał i gałkę. Na foto jest a zdjęcia wyglądają na real. U mnie jest tylko jeden problem tzn taki że mam strasznie luźny ten drążek ale podobno jest zestaw naprawczy więc poszukam :) Jakbyś coś słyszał o ogrzewanych spryskiwaczach to daj znać :)
-
Odświerzę trochę ten temat..
Mam problem teraz z włącznikami, wszystko działało (ogrzewanie w zamontowanych fotelach) ale do czasu :(
Padł mi jeden włącznik/guzik - na fotelu kierowcy jak go rozebrałem i podłaczyłem na krótko wszystko działało (tam są dwie blaszki które stykają się jak się naciska i rozłączają jak się wyciska - przez trzecią blaszkę w guziku), Próbowałem to wyczyścić złożyć itd ale ale efekt słaby tz działa jak się trzyma guzik lub nim rusza.
Zamieniłem guziki w fotelach z pasażera wsadziłem w fotel kierowcy i odwrotnie. Po kilku dniach znowu to samo :(.
Zamówiłem guzik w ASO - ale ktoś z tym walczył i wie gdzie lezy przyczyna takiego problemu ??
-
Mam chyba podobny problem, czyscilem siedzenie skorzane i dostalo mi sie troche wody z szarym mydlem do wlacznika grzania siedzen -> grzanie przestalo dzialac nie wiem gdzie szukac przyczyny
-
To ja Ci powiem po pierwsze to rozbierz boczek fotela odepnij włącznik i sprawdź kostkę stykową od siedzenia, lubią się przypalać , rdzewieć itd, wyczyść ja ale aby zrobić to dobrze trzeba wyjac z niej przewody wyczyścić złoczki które na nich są (zwłaszcza w środku - np cienkim drucikiem igła itp.) Proponuję tez użyc jakiegośc spraju do czyśczenia złączy elktrycznych...
Jak nie pomoże możesz spróbować rozebrać włacznik (da się :) ) i tam sa dwie balszki które spinają trzecią po naciśnieciu guzika może one są zaśniedziałe (choć są miedziane) - może ta woda z mydłem coś zrobiła. Jak to nie pomoże weź przełóż guzik z drugiego fotela i zobacz czy działa... jeśli tak pozostaje wymiana włącznika w ASO niestety kost to ok 120 zł.
-
Koledzy a jak ma się montaż ori mat grzewczych do alfy 147?? Mam mozliwość kupienia z włącznikami, tylko nie wiem czy samodzielnie dam rade jeśli w fotelach są poduchy??? CZy bedzie to podobnie wyglądało jak tutaj??? http://forum.alfapomorze.pl/viewtopic.php?p=121026
-
Poduchy siedzą na swoich miejscach, a przy montażu musisz wpierw odłączyć akumulator, potem wyjąć fotel, zdjąć poszycie, zamontować maty, podpiąć je pod kable, a potem złożyć całość do kupy.
-
Nom mowi się łatwo tylko czy przy zdejmowaniu poszycia i jego ponownym zakladaniu uda mi się uzyskac odpowiedni naciąg itp:/
-
Koledzy, nie posiadam wersji z podgrzewanymi fotelami ale.. podczas sprzątania pod siedzeniami napotkałem jakby instalację - przewód wychodzący z podłogi do kostki i dalej wchodzący w siedzenie od spodu - co troszkę mnie zastanowiło; no nie chcę myśleć że do szczęścia potrzebuję tylko włącznika z kontrolką - co byłoby banalne - ale wobec tego jeżeli nie od grzania to od czego ta instalacja?? Ta sama sytuacja jest z fotelem pasażera..