Pomiedzy kropkami na bagnecie jest ... 1l.
Pozdrawiam
Klaudiusz
Printable View
Pomiedzy kropkami na bagnecie jest ... 1l.
Pozdrawiam
Klaudiusz
no to w takim razie dobrze napisałem wcześniej że mi 0,5L zjadło na 1000 km. Bo mam w połowie a jeszcze nie dolewałem :P
kolego Adrian czyli mamy oboje identyczne objawy , mi też tak kopci jak go fesss podkręcę tak 5000 a normalnie to nie
i mówisz ze analiza spalin Ci nic nie wykryła... To ciekawe czemu się tak dzieje hmm?
Diagnoza po wizycie w ASO gdańsk najlepszy doktorek od Alf na pomorzu na początek wymiana swiec komplet bo są nieorginalne czyli zakupiłem NGK platinum oraz wymiana oleju na selena 10/40 bo mam castrola 10/40 i nowy org filtr oleju na świece czekam bo w aso chcieli 800zł za nie a na alegro zamówiłem z wysyłką 441zł jak wszystkie zalecenia spełnie to opisze efekty ale w/g póściły gumki na szczeście powiedział dr. że mało prawdopodobne żeby były pierścienie uszkodzene lub zapieczone mam nadzieje że obędzie sie bez remontu cdn.
Dowiedziałem się ostatnio że może to być też winą nieszczelności uszczelniaczy zaworów, spowodowaną przegrzaniem silnika... Co Wy o tym myślicie :?:
A co jeśli na niebiesko dymi na zimnym silniku zaraz po ruszeniu i potem przestaje? I jak jest zimno to więcej pary z rury mi sie wydobywa w korku niż innym samochodom (ale może to dlatego, że nie mam chwilowo katalizatora?).
Jak nie masz "chwilowo" katalizatora to nawet nie masz co patrzeć na to co wydobywa ci się zrury
odgrzeje kotleta :) u mnie kopcenie na jasnoniebieski kolor znacznie się zwiększyło po zmienieniu oleju z valvaline maxlife 10w40 który jest przeznaczony do silników z dużym przebiegiem jaki jest u mnie 190000. na Motul 15w50 teraz kopci znacznie więcej zaraz po odpaleniu zimnego silnika jest chmura aż do nagrzania silnika gdzie przy valvaline az tak nie było, nie powinien być efekt odwrotny motul podobno bardziej się nadaje gdy np, uszczelniacze zaworowe są w słabej kondycji i przepuszczają olej co ze względu na kopcenie na ten kolor u mnie się odbywa, pozdrawiam.