ale oryginalne webasto dogrzewalo tylko silnik, nie bylo ogrzewania postojowego. przynajmniej w polifcie tylko to byla i w dodatku byla to tylko opcja do silnika diesla :)
Printable View
ale oryginalne webasto dogrzewalo tylko silnik, nie bylo ogrzewania postojowego. przynajmniej w polifcie tylko to byla i w dodatku byla to tylko opcja do silnika diesla :)
Nigdy nie było sterowanego. To montowano już poza salonem.
A ja słyszałem że to trzeba było zrobić za serwisem ale ok. Generalnie w "ofercie" katalogowej nie było programowanego webasto.
Jak chcesz webasto to kup na jakims serwisie aukcyjnym zwykle webasto. Wazne, zeby bylo analogowe. Do tego sterowniczek na gsm. Montaz banalnie prosty.
Tapatalk.
Szkoda że to takie drogie. Ceny kosmos jak za ciepło kilka minut szybciej.....
jak za wsiadanie do ciepłego auta:P
No dobra. Jakby u nas była syberia to ok. Ale jak nie mam webasto to fotel mnie grzeje jak już z pod domu wyjeżdżam. A auto ciepłe po pięciu km. Więc trzeba być nie poważnym żeby wydawać tyle kasy żeby tylko o tą chwilę to przyspieszyć. Jak jest -20 to idę przed myciem zębów odpalić auto. Po 10min wsiadam do ciepłego. Pomimo takiego mrozu. Dlatego tak mało jest tego na rynku wtórnym. Po prostu przerost formy nad treścią. I to za jaką kasę....
Wiesz Marek masz domek to sobie mozesz na to pozwolic zeby go odpalic, gorzej jak ktos ma auto pod blokiem :) ale tak na serio, najlepiej zamontowac podgrzewacz od ranault tak ejst opisane do 156, po minucie masz cieple powietrze z nawiewow wiec zanim sciagnie sie snieg lub obskrobie szyby jest juz cieplo :)
No tak :)
A ten podgrzewacz to co to?