Zapewne różnicówka się sypie i w końcu auto stanie, biegi bedą wchodzić bez problemowo ale nie będzie przeniesienia napędu na koła
Printable View
Zapewne różnicówka się sypie i w końcu auto stanie, biegi bedą wchodzić bez problemowo ale nie będzie przeniesienia napędu na koła
No to już mówię co i jak.
Walnęła satelitka. Ząb od niej wyrwał dziurę w obudowie. I teraz pytanie czy lepiej bawić się z tym i próbować naprawiać tą szkrzynię (wszystko sprawne, tylko ta satelitka walnęła), czy lepiej kupić drugą? Dodam, że zaprzyjaźniony mechanik obiecał wymienić mi ją za 180 zł(to chyba nie drogo) i załatwić mi może skrzynię za 200zł i da mi na to jeszcze 3 miesiące gwarancji.
wymieniaj
Wymieniam. Czy skrzynie w AR 145/146 były takie same do wszystkich TS-ów czy były różnice ze względu na pojemność???
Aha Czyli rozumiem, że 2 litry to dwa litry i nie ważne jaka moc??? Gorzej by było gdyby była to skrzynia np od 1,6
- - - Updated - - -
A i jeszcze jedno pytanie czym może skutkować włożenie skrzyni np od silnika mnijeszej pojemności??? Gorsze przyspieszenie, mniejszy v-max, gorsza elastyczność??? Jakie to ma znaczenie na co dzień??? Być może pytanie banalne ale na skrzyniach biegów znam się średnio :/