Czyli masz podaną usterkę przez komputer, teraz musisz działać ;) Masz jasno napisane-usterka, a usterki się usuwa. W Twoim przypadku czeka Cię wymiana.
Printable View
no to niedługo zamówie :)
pytanie mam odnośnie tych świec żarowych otóż wyskoczył mi bład
P0380 - Obwód grzałki /świecy żarowej - usterka*
świece sprawdzane, dobre
przekaźnik tez
te duże przekaźniki koło aku też wszystko działą
czy to moze sie odnosic do tej usterki z czujnikiem na szynie ?
- - - Updated - - -
O rany panowie, jestem zawiedziony ten czujnik w inter weli kosztuje 840 zł ;o to mozliwe ?
Czujnik czy regulator cisnienia?
Czujnik ten na szynie.. (P0190 - Czujnik ciśnienia zbiornika zasilania (listwy) paliwa - usterka*)
znalazłem uzywke na allegro za 100zł i czekam aż przyjdzie :)
jestem ciekaw czy alfinka ożyje
Czujniki to się kupuje nowe, bo używany to już masz.... Czujnik może byc dobry i pokazywać niewłaściwe cisnienie prawidłowo, a po prostu regulator nie domaga
Kolego daj mi 900 zł na czujnik :)
Dziś przyszedł ten z allegro
nie chciała nadal zapalic ale po psiknieciu (prawie że wcale) odpaliła i chodzi równiutko i wkręca sie na pełne obroty przedtem (3,200 to max)
ale z kluczyka nadal nie pali i słuchajcie co najlepsze
na luzie wkręca sie na max obroty
lecz gdy wrzucę bieg 1 i dam w ful obroty to auto wyrwie jak szalone do 5 tyś i buuu gaśnie co może sie dziac ?
czy to wszystko jest związane z przepływka ? bo został kod błędu
P0101 - Czujnik masowego lub objętościowego przepływu powietrza - sygnał poza zakresem/wydajność* i P0110 - Czujnik temp. powietrza wlotowego - usterka*i czy to przez przepływke nie chce zapalic ? i przerywka na pełnym bucie ?
Na pewno nie od przepływki
w takim razie co ?
Zasilanie w paliwo, dlateo gaśnie pod obciążeniem przy 5 tyś a na postoju nie ,zatkane filtry? w baku i głóny?
Dalej nie masz odpowiedniego ciśnienia na listwie, czyli pewnie czujnik dobry bo prawidłowo mierzy ciśnienie,a regulator do wymiany. Dodatkowo przepływomierz wyzionął ducha