ja nie będę kombinował
wzdłużne będą ori, więc tulejki zwrotnicy (które z nimi współpracują) też dam ori
i też raczej czerwone PU do poprzecznych...
a kiedyś tam obniżenie ze 30 i dobre amory...
aha
rz w "maży" :P
Printable View
ja nie będę kombinował
wzdłużne będą ori, więc tulejki zwrotnicy (które z nimi współpracują) też dam ori
i też raczej czerwone PU do poprzecznych...
a kiedyś tam obniżenie ze 30 i dobre amory...
aha
rz w "maży" :P
heheh dzięki te ż i rz to czasami z szybkości
a masz może już jakieś pu u Siebie w aucie? na normalnym zawieszeniu ?
mam w przednich górnych czerwone...
ale po kilkunastu tysiącach sworznie już mówią papa :P
więc wpadną ori...
Panowie sprawa jest taka, że mam luzy na gumach tylnego zawieszenia. Dla przykładu podam gumę drążka stabilizatora tylnego z takim luzem, że można popatrzeć jak przez dziurkę od klucza.
Przymierzam się do wymiany tyłu i mam na oku http://allegro.pl/alfa-romeo-147-156...143513212.html czyli komplet StrongFlex (czerwone).
Z tego co się orientuję to mam Nivomata z tyłu i pytanie - ma ktoś takie coś u siebie i czy może napisać jak się sprawuje?\
Dzięki za info.
Dostępna jest guma o średnicy 13mm na tylny stabilizator? Drążek mam trochę wytarty i na 14mm jest luz.
u strong flex nie ma.. chyba że napiszesz maila i zamówisz to może Ci zrobią.. ale proponowałbym wymienić stabilizator skoro się wytarł.. nawet używany nie powinien być problemem za grosze + lakier proszkowy i będzie napewno 14mm albo nawet 14 z kawałkiem i będzie dobrze siedzieć guma/PU..
Napisałem maila do Strongflexa. Drążkowi nic nie dolega wiec chyba nie ma sensu kupowania następnego i bawienia się w regenerację. Na allegro można dostać gumy o średnicy 13mm wiec jeżeli ze Strongiem nie wyjdzie to takie kupię.
Tylko drążek o średnicy 13mm działa innaczej niż taki o średnicy 14mm.
Ja też bym wymienił.
Drążek zdemontowałem do malowania .Oczywiście najpierw pomierzyłem suwmiarką. Lewa strona trzyma wymiar a prawa ma kształt "elipsy" 13,4 na 13,9mm. Gumy zamówione w rozmiarze 13mm ale zwykłe. U Strongflexa jednak nie brałem choć była możliwość zrobienia na zamówienie. Poliuretany założę tylko na przedni.
Panowie zawieszenie tylne i przednie Wam pada przez nie odpowiednie opony oraz za duże ciśnienia w nich dotyczy to wszystkich aut zwłaszcza na polskich drogach . Opony mają swoje ciśnienia pracy nie patrzcie na ciśnienia podane przez producenta auta kupujcie kapcie zalecane przez producenta a zapomniecie co to zawieszenie. Twarda stara opona wybije szybko zawieszenie. Te od macpersona nie nadają się na wachacz Alfy .