Prośba wielka o fotki tego ustrojstwa, mam to samo i szlag mnie trafia.
Printable View
Prośba wielka o fotki tego ustrojstwa, mam to samo i szlag mnie trafia.
Nie potrzebujesz od tego fotek:)
W zasadzie nie nawet potrzeby rozpinania mechanizmu wycieraczek i silniczka.
1. Odkręcasz 3 śruby mocujące całość(silniczek i wycieraczki)
2. Zdejmujesz plastikową osłonę od dołu silniczka (jest na zaczepach - jak wyjmiesz będziesz wiedział o co chodzi)
3. Usuwasz widoczne nity (później skręcasz całość małymi śrubkami - musisz się w nie zaopatrzyć)
4. czyścisz metalową powierzchnie - tak jak pisali przed mówcy i pisał o tym bartekalfa166 podegnij blaszki.
5. smarujesz
6. Przykręcasz obudowę (są w niej otwory na śrubki) - w płytce przykrywającej musisz je wywiercić lub użyć np. śrubki z "wiertłem"
7. Sączysz browar;)
Ok, a ten smar to jakiś specjalny zakupić ?
Dobrze się składa bo akurat taki posiadam :)
Poczekam niech się cieplej zrobi i atakuje :)
Dzieki za wskazówki :)
Grafitowy Ci nie splynie i nie absorbuje wody ;)
Grafitowy posiada wysoką przewodność elektryczną - moim zdaniem do przesmarowania płytki zły pomysł.
Poniżej może przyda się krótka foto-instrukcja:
1. Odkręcamy śrubki z plastików podszybia, odkręcamy wycieraczki i zdejmujemy gumę na ścianie grodziowej.
Załącznik 81158
2. Nie mam niestety zdjęcia "pod plastikami", ale zaznaczyłem strzałkami gdzie znajdują się śruby mocujące silniczek. Odpinamy dwie kostki od silniczka.
Załącznik 81159
3. Wyciągamy silniczek wraz z całym mechanizmem, możemy/nie musimy odpiąć kostkę zaznaczoną czerwoną strzałką. Poniżej zaznaczonych na zielono zaczepów znajdują się podobne(trzeba je odczepić).
Załącznik 81160
4. Usuwamy nity zaznaczone czerwoną strzałką. Zieloną strzałką, zaznaczone są blaszki, które warto delikatnie wygiąć aby dobrze dolegały po skręceniu.
Załącznik 81161
5. Po zdjęciu pokrywy, czyścimy i smarujemy - ja wykorzystałem biały smar.
Załącznik 81162
6. Skręcamy malutkimi śrubkami(obok miejscach po nitach znajdują się otwory)
Załącznik 81163
7. Śrubka:)
Załącznik 81164
Powodzenia.
No i teraz wiem co i jak, dzięki.
Proponuję abyś wrzucił to do działu "zrób to sam".
Cieplej się zrobi to i ja się za to wezmę.
Poszla prosba o przesuniecie POSTu do dzialu ZROB TO SAM do moda. Szkoda by bylo aby post kolegi zaginal w archiwum 166
Post skopiowany do działu "Zrób to sam"