Ludzie naprawde szkoda kasy na to. Mialem wiem co mowie. Dozbierac jechac zrobic program. Ceny spadly, wystarczy dobrze poszukac.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Printable View
Ludzie naprawde szkoda kasy na to. Mialem wiem co mowie. Dozbierac jechac zrobic program. Ceny spadly, wystarczy dobrze poszukac.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Ja kupiłem Alfe z takim jakimś Power Boxem, i natychmiast usunąłem jak do domu dojechałem. Żadnego spadku mocy też nie odczułem :)
no i wieczorem podłączyłem, wzrost dynamiki jakiś tam jest szczególnie na wysokich obrotach powyżej 3tyś.... poza tym nic niepokojącego się nie dzieje, jest jeszcze możliwość regulacji jutro to jeszczę potencjonometrem podkręce i zobacze jakie wrażenia
No właśnie, potencjometr... Box, nawet jeśli jest z V-techa, V-powera, g-unit'u, albo z Platformy obywatelskiej, zawsze będzie Boxem, czyli jednostką manipulującą wskazaniami czujników, albo podnoszącą ciśnienie na Rail'u "na pałę".
I zawsze będzie rozwiązaniem druciarskim, nie ważne czy kosztuje 300, 100, czy 1500 zł.
Tuning || oszczędności.
Jeśli chcesz mieć więcej mocy - wybierz się na strojenie.
Jeśli chcesz mieć poczucie, że masz wiecej mocy obciążając silnik w niewłaściwy sposób - śmiało wkładaj boxa i śmigaj, wypal sobie dziure w tłoku, albo zarżnij pompe wysokiego ciśnienia, będziesz miał na co wydać pięciokrotność "zaoszczedzonych" na swoim "tuningu" pieniędzy.
Wiecie ja rozumiem , że swoich trzeba bronić, ale tak sobie myślę, akurat mój silnik nigdy nie puszczał czarnych bąków, teraz znajomy za mną jechał i mówił że nadal czysto i niema czarnego dymu wcale, oznaczało by to że dawka paliwa nie jest zbyt duża w stosunku do powietrza , wtryski nie leją by wypalić dziurę w tłoku, turbo jest sterowane mechanicznie, nie dmucha mocniej . Wzrost dynamiki dość wyraźny , może gdyby ktoś potencjonometr na Max odkręcił było by inaczej...... Tunerzy też na naszych silnikach się uczą , gotowce wgrywają.. również mogą silnik uwalić.. a cenią się często 3x drożej.