Zainstaluj mu sterowniki i daj znać czy ten ELM327 v2.0 hula jak należy bo też się do niego przymierzam.
Printable View
Zainstaluj mu sterowniki i daj znać czy ten ELM327 v2.0 hula jak należy bo też się do niego przymierzam.
Mam czarny od viakena elm 1.4.
Na jednym laptopie mam windowsa 7 i działa mi tam FES i niebieski kabel z przełącznikiem.
Po podłączeniu czarnego ELM wykryło go i samo zainstalowało sterownik.
Po ustawieniach portów udało mi sie połączyć z AR 166 2,4 FL.
Trzeba tylko pobawić ustawieniami prędkości.
Zobaczę co wyskoczy po podłączeniu do innego laptopa z XP
- ten nowy ELM 327 wersja 2.0 pracuje chyba na 115 000 a nie na 38400.
Kupiłem go dzisiaj + adapter typ 1, będzie przy nim instrukcja jak co skonfigurowac i ustawić, zatem dam znać kiedy dotrze do mnie.
No i dotarł dziś. Zainstalowałem stery, skonfigurowałem jak mi obsługa Viakena poleciła i połączyłem się z ECU przy pierwszej próbie.
Poprzeglądałem sobie wszystko co możliwe, odczytałem i skasowałem stary błąd EGRu (wyczyściłem go ostatnio) oraz ustawiłem i zresetowałem dystans do kolejnego serwisu. MultIEcuScan 1.2R rozpoznaje automatycznie ten interfejs jako OBDlink 38400/115200. Ja prędkość zmniejszyłem na 38400 OBDlink i tak się połączyłem. Prędkość portu USB odczyt i transmisja 4096 , latencja 16ms, win7 64bit.
A no i płyta ze sterownikami rozsypała się w transporcie, dostałem wszystko na mail dosłownie 2 minuty po telefonie do Viaken.
http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/no...scan-2013.html
witam , jak mozesz to mi tez podeslij:)
mk_1980@interia.pl
A może coś takiego pomoże ? Pozdrawiam !!!
Jaki program diagnostyczny z mozliwością ingerencji w parametry pójdzie poprzez Interfejs FIAT ECU SCAN USB we wtyku OBD2 (niebieski kabel VAG-KKL od Viakena) ?
Od kilku dni mam Multiecuscan 1.0 Registered oraz Multiplexed ,ale Multiplexed wymaga połączenia poprzez CANtieCAR.Jak do tej pory zauważyłem to ten Multiecuscan wersja Registered jest programem typowo diagnostycznym bez jakiejkolwiek ingerencji w parametry poza kasowaniem błędów.
Szukam bardziej swobodnego programu który pozwoli ingerować w stan licznika ,obroty,mieszankę,a nawet kodowanie kluczyka jeśli jest to możliwe.Zdaje sobie sprawę ,że ten kabel co posiadam to tani kicz który mocno ograniczy moje działania ,ale chciałbym wiedzieć czy jest jakiś inny program diagnostyczny który pozwoli mi działać na tym kablu VAG-KKL i co maksymalnie mogę na tym kablu ustawiać,kasować..
nie zmieniajmy tematu bo temat jest o programie i kablu elm 327 kupiłem ten badziew kit szajs on tylko wykrywa błędy i tyle na jego pracy zapomnijcie żeby nim skasować poduszkę albo cokolwiek zmienić w autku bubel próbowałem na prog. fiatecuscan ful wersji i nic pomóżcie czy mam inny kabel kupić jeśli tak to jaki i czy inny program ? jeśli tak to jaki ?
a i mam pytanie co myślicie o tym do alfy romeo 147?
http://allegro.pl/pokrowce-na-siedze...007485378.html
ok zakładam nowy post