Też nad tym myślałem, że mogą być JAJA jak przyjedzie łaskawe ( od 4 dni roboczych pan się nie odezwał, a miał w ciagu 2) i powie, że błotnik do polerki ( jak tam wręcz lakier się wykruszył). W tym tyg, możliwe, że już coś w końcu będzie jaśniejsze.
Printable View
Też nad tym myślałem, że mogą być JAJA jak przyjedzie łaskawe ( od 4 dni roboczych pan się nie odezwał, a miał w ciagu 2) i powie, że błotnik do polerki ( jak tam wręcz lakier się wykruszył). W tym tyg, możliwe, że już coś w końcu będzie jaśniejsze.
I po wycenie, 2500 zł. Wszystko byłoby ok gdyby nie urealnianie ceny części... Jestem ciekawy czy idzie sie od tego odwołać i otrzymać 100%? mianowicie drzwi fabrycznie kosztuja 2200, a oni obniżyli mi cene o 50%.
Bez przesady, szkoda jest bardzo mała, otrzymałeś 2500zł, więc moim zdaniem bardzo dobrze. Tym bardziej, że naprawisz to spokojnie do 500zł (drzwi pod kolor koszt 200zł + malowanie błotnika). Zapewne błotnik nie będzie malowany cały, więc około 200-250zł i nie będzie ani śladu.
Patrząc na błotnik nie wygląda wcale, żeby trzeba było go malować, wygląda jak zwykłe lekkie przetarcie.
Wlasnie tez jestem na etapie likwidowania szkody ,stad moje pyt. Wjechalem w ogrodzenie, sprawe zglosilem a z AC zostalo mi przyznane 1850zl ktore juz otrzymalem. Uszkodzony zostal zderzak - wlasciwie pekl, pogubilem atrapy ,wgniotla sie chlodnica, no i dodatkowo przerysowane oba nadkola po lewej stronie i lusterko. Wiec do wymiany zderza plus malowanie 3el, lusterko, chlodnica i oslona pod silnikiem. Wedlug mnie jezeli chcialbym zrobic to prawidlowo,kwota jest troszke za niska. Czy proponujecie sie odwolac, bo poprostu nie starczy, dowiedziec sie i zoorganizowac jakis kosztorys z serwisu alfy czy darowac sobie bo i tak nic z tego nie bedzie? Jest mozliwosc przyznania mniejszej kwoty niz ta ktora juz otrzymalem i mojego zwrotu do ubezp?
kolego - ty piszesz o AC
a tu opcji jest milion
podajesz tylko gołą kwotę przyznaną a nie wartość szkody
nie podajesz jaki masz udział własny itp
ciężko oceniać
może masz udział własny na poziomie 50% i przyznali ci szkodę 3700zł no ale skoro 50% to do wypłaty tylko 1850 ?
skąd mamy wiedzieć ?
jak za uszkodzone dwa elementy to dobre odszkodowanie, nie wiem jak dokładnie wygląda Twój kosztorys ale te urwane 50% to prawdopodobnie koszt amortyzacji który ubezpieczalnia przeważnie potrąca. Jak już wcześniej pisałem, naprawa powinna się zmieścić w kwocie 700pln.
bevold19 jak bocian napisał nie podajesz żadnych szczegółów Twojego zdarzenia - tutaj można tylko paplać i żadnych wniosków się nie wyciągnie.