Może być czujnik uszkodzony,mój też wadliwie pokazywał po wymianie termostatu,został wymieniony i teraz jest wręcz idealnie.
Printable View
Może być czujnik uszkodzony,mój też wadliwie pokazywał po wymianie termostatu,został wymieniony i teraz jest wręcz idealnie.
Ja bym generalnie obstawiał czujnik, ze względu na to co pokazywał Ci komputer. Gdyby padnięty był termostat to nie pokazywało by -130 st i innych dziwnych rzeczy. Zmnień czujnik. Szkoda że mamy tak daleko do siebie bo ja taki czujnik mam. Ale w sklepie nowy też nie jest drogi. Ja płaciłem coś w granicach 50 zł.
Jeśli chodzi o temp to mi też trzyma ok 80-85 *C według licznika, podczas jazdy schodzi równo na 80.
To ja mam jeszcze dwa pomysły. Po podpięciu pod kompa jakie parametry pokazuje Ci sonda lambda??? I jeszcze jedna rzecz. Nie straszę i nie życzę Ci tego ale ja kiedyś przy jednym z moich samochodów miałem podobną sytuację. Temperatura skakała na desce a pod kompem latało od góry do dołu tak jak u Ciebie. Okazało się, że zdechła mi głowica i pod czujnikiem robiła się poduszka powietrza, która powodowała, że czujnik nie był w cieczy.
Ale ja bym sprawdził jednak te parametry sondy.
To prawdopodobnie rozwiąże problem :)