Po zapoznaniu się z doświadczeniami kolegów dochodzę do wniosku,że najlepiej na zimę mieć 17'' a na lato 18".
Póki co jeżdżę na 16" i zdarza się szurnąć tu i ówdzie.
Printable View
Po zapoznaniu się z doświadczeniami kolegów dochodzę do wniosku,że najlepiej na zimę mieć 17'' a na lato 18".
Póki co jeżdżę na 16" i zdarza się szurnąć tu i ówdzie.
O tak, 16" to są kulaśne fele na polskie drogi (zwłaszcza koleiny). Przymierzam się po zimie na zakup 17", bo mam już dosyć objawów zatrzymania pracy serca przy tych odgłosach. :D Ale jest jeden wielki plus 16", po autostradach jak odkurzacz zasuwa. :cool:
tak to w Brerze wyglądaZałącznik 81210
Wrocław - u mnie 17" alu opony 225/50 zero problemu , tylko wysokie krawężniki mijam z daleka:) progi w galeriach i na osiedlach nie sprawiają problemu dla zderzaka ani podwozia
ja mam 16' i to największa lipa jest, nie dość że nijak ma się ten rozmiar do 159 to u mnie w mieście na najniższym możliwym krawężniku i tak szoruje spodem...najlepiej wsadzić 19:) może kiedyś się mi to uda zrealizować:))
Latem na 17" problemu nie ma. Na zime mam 16" ( i tu lepiej miec 17 cali na caly sezon, a zwlaszcza na zime )
Garby - trzeba brac ostroznie :) Galmoki i inne taki, bez problemu, zjazdy i wyjazdy z parkingow podziemnych takze. Inne Ferrrrarrri, Porszaki itp tez zwalniaja :D
ja nie mam problemow z 16" ale widze ze wszyscy w kolo maja.Proste pozmieniajcie sobie.Bedzie 3-4 mm wyzej??
Wersja zimowa przyggotowana specjalnie dla BuratinoZałącznik 81222