-
Z tymi sprzęgłami to jest jakaś pomyłka (wymieniłem komplet valeo) w moim przypadku nie mogę płynnie ruszyć nie wiem czyja to jest wina może jakaś poduszka? Wcześniej drżał mi pedał sprzęgła wymieniłem wysprzęglik, odpowietrzyłem i jest poprawa. 4 miesiące nalatane 4000tyś i już by był koniec??
-
Witam ponownie już wymieniłem sprzęgło z dwumasą i uszczelniaczami niestety okazało się że pękła gumowa osłona wysprzęglika i jego tłoczek skorodował jednym słowem cały wysprzęglik jest do wymiany jak najszybciej już taki zakupiłem i umówiłem się z mechanikiem w piątek na wymianę więc będzie z głowy jeżeli chodzi o mechanika to jestem bardzo zadowolony, człowiek profesjonalny i rzeczowy nie unika kontaktu z czym się już kiedyś spotkałem. Jeżeli chodzi o efekty wymiany to jestem miło zaskoczony pomijając fakt że sprzęgło bierze przy samej podłodze i nie ślizga się to bardzo płynnie rusza i najlepsze to cisza gdy wychodzę z samochodu i staję obok poza cichutkim pyrkotaniem 5-ciu garnków nie było słychać nic a wcześniej miałem wrażenie że gdzieś z tyłu na silniku leży metalowa puszka z śrubkami. Niestety kosztorys nie wygląda najlepiej części to koszt 2180zł i wymiana 450zł ale było warto.