Jak felga jest wąską to nie widzę problemu dać wąskiej opony.
Zobacz nowe mazdy. Felgi po 18" a opony 215.
Printable View
Jak felga jest wąską to nie widzę problemu dać wąskiej opony.
Zobacz nowe mazdy. Felgi po 18" a opony 215.
Dokładnie, średnica zupełnie nie świadczy o szerokości. Nie każda 17" ma 7,5 szerokości.
Dokładnie o to chodziło :)
Manual do alfy mówi o 91Y, nawet nie o 94.
Więc może taka 215/50/17 91H będzie mimo wszystko bardziej mięka niż 225/50/17 94H.
Bardzo ciekawy motyw o rancie ochronnym, ale chyba wszystkie opony teraz go posiadają.
--
Pozdr.
Hubert
Logika podpowiada, że im wyższy index nośności tym opona twardsza ale niekoniecznie musi to być prawda, bo to pewnie zależy od budowy opony i producenta. Musisz poprostu poczytać opinie innych użytkowników. Z drugiej strony nie ma co przesadzać z tą miękkością bo auto może się źle prowadzić. Sztywniejsza opona to też wiekszy spokój o felgi itp.
Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
Tu nie chodzi o rant ochronny, bo mam go w obecnych i miałem w poprzednich. Najlepiej to widać po oponie. W uniroyalach mam delikatną bułeczkę na dole, a w potenzach to było równe kólko do okoła felgi bez żadnego ugięcia. Ba nawet jak spuściłem powietrze z koła z tyłu to nie było tego widać.
Nie wiem ile razy musi być poruszana ta kwestia. Wszystko zależy od budowy: gwarantuje ze idzie znaleźć oponę 215 która będzie bez naciągu i taka która 225 i będzie naciąg. Ja milem na 8 calach 225 i wrzucałem tu foto, zero na ciągu, a są tacy ze naciąg jest.
Przy tych rozmiarach co podałeś to naciąg powienien być, a nie wystawanie opony poza czoło felgi.
Miałem założone na 8" 225/40 i nie wyglądało źle. Teraz mam 235/40 i opona jest równo z felgą.