hehe masa dobry tekst.... auto kupiłem 2 lata temu .kompletny rozrząd wymieniłem z wariatorem i pompą wody a przejechałem 38 tys km
Printable View
hehe masa dobry tekst.... auto kupiłem 2 lata temu .kompletny rozrząd wymieniłem z wariatorem i pompą wody a przejechałem 38 tys km
- ale naciągu paska rozrządu nie sprawdzałem, zgodnie z tym co pisza w instrukcji obsługi tego samochodu.
A może poszedł Ci pasek wielorowkowy a nie rozrządu - to by tłumaczyło wspomaganie xDD
Pasek niekoniecznie mógł mu się zerwać,przy ostatnim ts jakiego miałem poszedł klin na kole zębatym podajże ssącym i dupa robiłem wszystko jak przy zerwanym pasku.....uprzedzam pytania jakim cudem??
Sam nie wiem a katowana nie była:P
Na ssącym nie ma klina,na wydechu jest.Ostatnio jednemu koledze strzliło focha koło wału też na klinie i sałatka.
A jak był wymieniany rozrząd to napinacz paska był wymieniony już po zmianie technologicznej z plastikowego na metalowy?
witam alfa juz zrobiona . uszkodzone 10 zaworów. więc nowe 16 zaworów uszczelniacze . prowsdnice i szklanki ok . no i nowy rozrząd z pompą koszt remontu 1500 zł.pozdrawiam